Επιμένει ο Φίλης: Απολύτως σωστά ο Οζγκιούρ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μίλησε για τουρκική μειονότητα

Επιμένει ο Νίκος Φίλης να στηρίζει τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, για τις δηλώσεις του περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 χαρακτήρισε ως σωστή την απόφαση να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Ροδόπη, μαζί με τον έτερο μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φίλης ισχυρίστηκε ότι ο Φερχάτ Οζγκιούρ δεν αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα, αλλά είπε ότι εκείνος έχει τουρκική καταγωγή.

“Ο αυτοπροσδιορισμός, έχει να κάνει με το πρόσωπο […] εάν εγώ θα πω ότι έχω τουρκική καταγωγή, είμαι εγώ, όχι η μειονότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν στο πάνελ σημείωσε, ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «η μειονότητα, έχει τουρκική καταγωγή», με τον Νίκο Φίλη να απαντά, «όχι δεν το λέει».

Όταν ο κ. Φίλης ρωτήθηκε για το αν καλώς συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης απάντησε: “απολύτως σωστά και με πλήρη εμπιστοσύνη”.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Νίκο Φίλη “Δεν σας προβληματίζει πως ό,τι λέτε για τη μειονότητα, το ίδιο ακριβώς λένε και οι τουρκικές εφημερίδες;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ