Πρόταση Γλέζου για κατάργηση του ΦΠΑ

Πρόταση Γλέζου για κατάργηση του ΦΠΑ

 

Την κατάργηση του ΦΠΑ προτείνει ο Μανώλης Γλέζος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ερωτηθείς ποια θεωρεί δίκαιη φορολογία απαντά: “Να εισπράξεις απ’ τον πλούσιο, κλείνοντας την ψαλίδα μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων. Προτείνω να καταργηθεί ο ΦΠΑ”.

Αναφορικά με την περίπτωση οι πλούσιοι να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες γνωρίζουν τα στοιχεία όσων αφαιρούν μεγάλα ποσά. Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε εάν  υπάρχουν μεγάλα κεφάλαια που δεν φορολογούνται, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: “Στην πατρίδα της μάνας μου, την Πάρο, ανακάλυψα 1.300 πολυτελείς βίλες που νοικιάζονται για υπέρογκα ποσά, τα οποία δεν δηλώνονται. Το κατήγγειλα στα υπουργεία Οικονομικών, Τουρισμού, στο ΣΔΟΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά, μου απάντησαν ότι έγιναν μόλις επτά συλλήψεις”.

Στο νέο βιβλίο του “Η έξοδος” ο κ. Γλέζος , όπως σημειώνει, υπάρχει ειδικό παράρτημα, με πίνακες για το πώς μπορούν να αυξηθούν τα έξοδα. “Παρά την κακή διαχείριση και τη σπατάλη εξόδων, αποδεικνύεται ότι τα έσοδα είναι υψηλότερα από τα έξοδα” τονίζει ο κ. Γλέζος.

 

To νέο βίβλιο

 

Το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: το είδος της κρίσης και ο τρόπος που προκλήθηκε, πώς την αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες ενώ το τέταρτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην «έξοδο», που ο ίδιος χαρακτηρίζει σωτηρία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για να βγούμε, χρειάζεται αντίστοιχη έξοδος με του Μεσολογγίου.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο με οικονομικό περιεχόμενο, ο κ. Γλέζος σημειώνει:

“Είμαι θεωρητικός αλλά και άνθρωπος της εφαρμογής. Δεν ήθελα να σπουδάσω οικονομικά. Αλλά δεν είχα χρήματα για να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε τα φθηνότερα δίδακτρα. Για τον λόγο αυτό πήγα εκεί”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ