Στα τελευταία σενάρια για τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, το πρωί της Δευτέρας (13/1).
Έκανε λόγο για «πολύ ενδιαφέρουσα πολιτικά εβδομάδα», καθώς όπως σημείωσε «στη διάρκειά της θα δούμε πώς διαμορφώνονται οι συναινέσεις, αλλά και οι κόντρες ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας».
«Πέφτουν διαρκώς ονόματα στο τραπέζι. Τα φαβορί αλλάζουν από εικοσιτετράωρο σε εικοσιτετράωρο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μην πιστεύετε τίποτε, δεν γνωρίζει κανείς».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε πως «είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κρατήσει την επιλογή του ως επτασφράγιστο μυστικό, με αποτέλεσμα ακόμα και πρόσωπα του πολύ στενού πολιτικού του περιβάλλοντος, να μην γνωρίζουν ποιος ή ποια θα είναι ο εκλεκτός ή η εκλεκτή που θα προτείνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας».
Αναφερόμενος στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, είπε: «το τελευταίο 48ωρο, για παράδειγμα, έχει επανέλθει έντονα στη συζήτηση το όνομα του προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα, που είναι βέβαιο ότι αν ο πρωθυπουργός καταλήξει στην επιλογή να είναι στέλεχος προερχόμενο από την ευρύτερη κεντροδεξιά ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας είναι το φαβορί. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να συσπειρώσει πλήρως την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως να κερδίσει και κάποιες ψήφους από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Αν, όμως, επικρατήσει το σενάριο του ανοίγματος προς το κέντρο και της συνεννόησης, της συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ, τότε φαίνεται ότι παίζουν άλλα δύο ονόματα. Παίζει το όνομα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και το όνομα του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου. Δύο ονόματα παλαιών και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ».
«Από την κεντρική πολιτική επιλογή, από την κεντρική πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί και το ποιος θα είναι ο υποψήφιος», υπογράμμισε.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης από την πλευρά του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ενδεχόμενο, όπως ακούσαμε πριν από πέντε χρόνια το όνομα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το οποίο κανείς δεν είχε υπολογίσει, δεν είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια των σχετικών διεργασιών, να ακούσουμε και τώρα ένα όνομα που δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει κυκλοφορήσει στους διαδρόμους και στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής».
«Για παράδειγμα, εδώ και δύο – τρία εικοσιτετράωρα κάποιοι ψιθυρίζουν άλλο ένα όνομα, που δεν έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα στο παρασκήνιο της πολιτικής μας ζωής, το όνομα του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του κ. Ιωάννη Σαρμά», συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, τόνισε: «Έχουμε ακούσει τόσα ονόματα. Το αναφέρω απλά γιατί είναι άλλο ένα όνομα που ακούστηκε στις συζητήσεις που γίνονται, αλλά έχω την αίσθηση πλέον ότι πολλά από τα ονόματα που ακούμε τα σκέπτονται όσοι κινούνται στον χώρο του πολιτικού κουτσομπολιού και δεν προέρχονται από πραγματική πληροφόρηση».
Ακούστε εδώ το ηχητικό: