«Πράσινη» ανησυχία στο Μαξίμου

«Πράσινη» ανησυχία στο Μαξίμου

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Από κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι σε πιο σημείο μπορεί να φτάσει η σύγκρουση του Ευ. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου.

«Το ατύχημα για το οποίο έχει ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι και πολιτικό» τόνιζε με νόημα ένας εκ των συνομιλητών του Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr μόλις ήρθε στην δημοσιότητα το θέμα της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να διεμήνυσε στον Ευ. Βενιζέλο πως καλό θα ήταν να μην τραβήξει την υπόθεση στα άκρα μέχρι να σταθεροποιηθεί οικονομία της χώρας και ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Τρόικας τον Ιούνιο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο Μαξίμου προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό στρατόπεδο του κυβερνητικού εταίρου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει πλήρη ενημέρωση ενώ έχει δοθεί και γραμμή προς «γαλάζιους» υπουργούς και βουλευτές να μην εμπλακούν σε καμία περίπτωση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.

«Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Μία λάθος κίνηση μπορεί να τινάξει στον αέρα όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» σημείωνε κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ στο Real.gr.

Εκείνο που ζητά ο πρωθυπουργός απ όλους είναι να υπάρξει ηρεμία στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης προκειμένου όλοι να επικεντρωθούν στον στόχο που είναι η προώθηση του κυβερνητικού έργου και η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Να μην λείψει κανείς την Μ. Πέμπτη

Με στόχο «να μη χαθεί ούτε μια μέρα», ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στους υπουργούς του να επιταχύνουν το κυβερνητικό τους έργο και μάλιστα σαφές είναι το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου να μη λείψει κανείς τη Μεγάλη Πέμπτη από το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που υπάρχει μετά και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, καθώς και ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα μέσα στις καθορισμένες χρονικές προθεσμίες.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ