Πορεία στο Αίγιο για το σχέδιο «Αθηνά»

Πορεία στο Αίγιο για το σχέδιο «Αθηνά»

Την πρώτη τους κίνηση διαμαρτυρίας, σε μια σειρά από πολλές που σχεδιάζουν, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας εκατοντάδες φοιτητές του ΑΤΕΙ Αιγίου, με τη συμμετοχή και αρκετών φορέων της πόλης.

Αρκετοί καταστηματάρχες, έκλεισαν τα μαγαζιά τους για να ενωθούν με τη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας και να συμπαρασταθούν με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα για την παραμονή των σχολών Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας στο Αίγιο.

Οι φοιτητές και οι συμμετέχοντες φορείς, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Λαύρας γύρω στις 12 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους, ακολουθώντας τις οδούς Μητροπόλεως, Σολωμού, Βασ.Κωνσταντίνου και Ανδρέου Λόντου, καταλήγοντας στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, όπου και επιτροπή φοιτητών ανέβηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, για να του επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας και να ζητήσουν στήριξη στις κινητοποιήσεις τους.

«Είμαστε μαζί σας και το γνωρίζετε. Θα σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, εξάλλου κι εμείς αγωνιζόμαστε για την παραμονή των σχολών στο Αίγιο, άρα έχουμε τον ίδιο σκοπό» τόνισε μιλώντας στους φοιτητές ο κ. Θεοδωρακόπουλος, υπό τα βλέμματα των αντιδημάρχων κ.κ. Μπιρπανάγου, Καμπέρη και Φιλιππόπουλου, όπως και του δημοτικού συμβούλου κ. Φίλιππου Βαρδάλου και του πολιτευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Δημήτρη Κόκλα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η συμβολή του Δήμου στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη κινητοποίηση των φοιτητών στα διόδια του Ρίου, όπου θα επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και παράλληλα θα κάνουν ενημέρωση στους οδηγούς για τον αγώνα τους.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε, παράλληλα, να βοηθήσει στον ορισμό των φοιτητών ενός ραντεβού με το Υπουργείο Παιδείας και υποσχέθηκε να είναι επιτροπή τους παρούσα κατά τη δεύτερη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, όταν αυτή οριστεί. Τέλος, στα πλαίσια της συνεργασίας Δήμου και φοιτητικής κοινότητας, έδωσε το ελεύθερο στους φοιτητές να τον επισκέπτονται στο γραφείο του όποτε επιθυμούν, ακόμα και χωρίς ραντεβού.

 

Πηγή: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ