Πολυτεχνείο: Στην πορεία Τσίπρας, Κουτσούμπας και Βαρουφάκης – ΦΩΤΟ

Στην μαζική πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμμετέχουν και πολιτικοί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, διαδηλώνουν μαζί με δεκάδες χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

“Τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε, κατά τη συμμετοχή του στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ως επικεφαλής του μπλοκ του κόμματος.

“Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά”, σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού”.

“Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: “Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο”.

Πολυτεχνείο Αλέξης Τσίπρας

“Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ΄73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ΄74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο Δημήτρης Κουτσούμπας

Πολυτεχνείο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην πορεία συμμετέχει και ο γγ του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

“Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Δημόσια και δωρεάν υγεία”, γράφει το πλακάτ που κρατάει ο κ. Βαρουφάκης.

Πολυτχνείο Γιάνης Βαρουφάκης Πολυτεχνείο Γιάνης Βαρουφάκης

Στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχουν, επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης και η πρώην γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Πολυτεχνείο Κατρίνης

Πολυτεχνείο Αλέκα Παπαρήγα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ