«Πόλεμος» για τον φράχτη στον Έβρο: Η απάντηση Παπαδημούλη

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών των δύο κομμάτων πυροδότησε η “τροπολογία Παπαδημούλη” για τον φράχτη στον Έβρο. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «Fake News και αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε την αποπομπή του.

Αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου – Γεροβασίλη για τον φράχτη στον Έβρο: «Θεατρική παράσταση»

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο, επανέλαβε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ ενώ αύριο θα βρεθεί στην περιοχή μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ακόμα 35 χλμ., τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.

Αναφορικά με την απόφαση του Ευρωκοινουλίου που «κόβει» τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φραχτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα».

Οικονόμου για Παπαδημούλη: «Σαφέστατη η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το χάος στο μεταναστευτικό»

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε και κατέληξε «έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

Η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη: Η δήθεν «τροπολογία Παπαδημούλη» είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου

«Σταματήστε επιτέλους τα Fake News και την αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα. Η δήθεν «τροπολογία Παπαδημούλη» είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου κ την ψήφισε κ το μισό ΕΛΚ. Περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Ψηφίστηκε δηλαδή και από το ΕΛΚ!» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης.

Σε δεύτερη ανάρτηση αναφέρει «Φυσικά κατατέθηκε η τροπολογία από 4 πολιτικές ομάδες. Εγκρίθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της επιτροπής BUDG του ΕΚ. Την ψήφισαν και οι μισοί δικοί σας Ευρωβουλευτές! Η δε τελική έκθεση που την περιέχει, υπερψηφίστηκε από όλο το ΕΛΚ! Άρα είναι κοινή θέση του ΕΚ και της Κομισιόν!».

Οικονόμου για Παπαδημούλη: Σαφέστατη η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το χάος στο μεταναστευτικό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να γυρίσουμε στο χάος», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημ. Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο ζητώντας να σταματήσει η χρηματοδότηση του φράχτη του Έβρου.

«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα.

Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του, όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του “δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα” και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες “λιάζονταν” στην επικράτειά μας.

Αυτά, και άλλα παρόμοια -σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης- εννοούν όταν λένε για “προοδευτική διακυβέρνηση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ