Αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου – Γεροβασίλη για τον φράχτη στον Έβρο: «Θεατρική παράσταση»

Ο φράχτης στον Έβρο και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε ένταση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

«Τα σύνορα της χώρας κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να τα προστατέψει. Όσον αφορά για τον φράχτη το θέμα μας δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά. Ο φράχτης είναι ένα τεχνητό εμπόδιο που επέλεξε η κυβέρνηση ότι το επεκτείνει κι εμείς το διατηρήσαμε επί των ημερών μας», είπε αρχικά η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε λοιπόν τον φράχτη, ο οποίος όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει στο ποτάμι. Θα πρέπει να γίνει στο χερσαίο τμήμα. Έρχονται λοιπόν οι μετανάστες στο χερσαίο τμήμα. Σε ποια χώρα βρίσκονται εκείνη την ώρα; Προφανώς στην Ελλάδα. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Έχει ευθύνη απέναντι σε αυτούς ή όχι; Δημιουργούμε μια γκρίζα ζώνη εκεί ή όχι;» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί των ημερών μου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις θερμικές κάμερες, αυτές που λέει η κυβέρνηση που λέει τώρα που διαθέτει. Επί των ημερών μου μπήκαν πλωτά τμήματα αστυνόμευσης, τα οποία κατήργησε η επόμενη κυβέρνηση. Επί των ημερών μου ιδρύθηκε αστυνομική διεύθυνση ειδική για το ποτάμι την οποία κατήργησε την επομένη των εκλογών. Έδιωξε αστυνομικούς από τον Έβρο και τους έστειλε στα Εξάρχεια. Ο Μπλίνκεν ήρθε πρόσφατα στη χώρα. Τι θέμα έβαλε; Ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα. Γιατί; Γιατί δεν κατάφερε να κάνει διαγωνισμό για να έχουμε έγγραφα ασφαλείας. Τι σημαίνει δεν έχουμε έγγραφα ασφαλείας; Ότι μπορούν πολύ εύκολα να κυκλοφορούν πλαστές ταυτότητες, μπορούν να γίνονται παράνομες Ελληνοποιήσεις, όπως για παράδειγμα τώρα πρόσφατα, όχι μόνο η Ρωσίδα κατάσκοπος, αλλά και ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ», είπε η κ. Γεροβασίλη. Και ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Όταν εμείς λέμε ασφαλή χώρα, εννοούμε την ουσία και όχι θέατρο στα Εξάρχεια και πως θα παίξουμε με τους μπάχαλους κλεφτοπόλεμο. Η μισή αστυνομία βρίσκεται στα Εξάρχεια. Απέτρεπε να μην ξυλοκοπήσουν αρχηγό κόμματος;»

Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκίνησε λέγοντας «τώρα που τελείωσε αυτή η θεατρική παράσταση…» με την κ. Γεροβασίλη να σχολιάζει «θεατρική παράσταση αλλά με στοιχεία όμως». Για να συνεχίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Οι τηλεθεατές που μας παρακολουθούν έχουν μια απορία. Θέλετε να υπάρξει ο φράχτης στον Έβρο, ναι ή όχι; Μήπως θέλετε να κάνετε δημοψήφισμα και γι’ αυτό;»

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέληξε λέγοντας: «Μάλλον κάπου οι τηλεθεατές αναρωτιούνται. Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχετε θέση;», με την κ. Γεροβασίλη να απαντάει «εμείς δεν έχουμε θέση; Τόση ώρα, τι λέμε;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ