ΚΚΕ: Στη συγκέντρωση στο Παρίσι ο Κουτσούμπας – «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Στην μεγάλη απεργιακή διαδήλωση που πραγματοποίησαν τα γαλλικά συνδικάτα της CGT στην πλατεία Βαστίλης στο Παρίσι, συμμετείχε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ παρίσταται στο Παρίσι ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. Όπως υπογράμμισε, «η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων».

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκ μέρους του ΚΚΕ μετέφερε στον χαιρετισμό του «την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν».

Καταλήγοντας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές: «Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ