Θεοδωρικάκος: Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας δεν παίζει κανείς – Η απάντηση για το δίκτυο τρομοκρατών

«Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στο πρωτοσέλιδο ης «Εφημερίδας των Συντακτών» που φέρει τον τίτλο «οι τρύπες της τρομοκρατικής οπερέτας» και αναφέρεται στο δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Δίκτυο τρομοκρατών: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» από το Ιράν – Έταζε στους δύο Πακιστανούς σπίτια airbnb

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «η εφημερίδα και διάφοροι άλλοι σε μια προεκλογική περίοδο κάνουν ένα λάθος που είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο. Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τελειώνει η ιστορία. Και ελπίζω αυτά που γράφει η εφημερίδα να μην απηχούν τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ως στόχους συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα, εβραϊκού, ισραηλινού ενδιαφέροντος εξ ού και τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου για την αποτροπή τους» και πρόσθεσε ότι «το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται να ήταν οικονομικό».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ σε ερώτηση αν αναμένονται κι άλλες συλλήψεις απάντησε ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω οτιδήποτε».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Για τον Έβρο

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο, επανέλαβε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ ενώ αύριο θα βρεθεί στην περιοχή μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ακόμα 35 χλμ. τα οποία χρηματοδοτούνται με 100 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.

Αναφορικά με την απόφαση του Ευρωκοινουλίου που «κόβει» τα χρήματα για τη δημιουργία τεχνητών φραχτών στα σύνορα της Ευρώπης, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνολο του συνόρου της χώρας που είναι σύνορα και της Ευρώπης. Πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει σε 147 χιλιόμετρα».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη θέση σε ένα κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια και απλώς είναι σταθεροί στη λογική ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα και η στεριά είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε και κατέληξε «έπρεπε να εκδιωχθεί ο κ. Παπαδημούλης και αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με αυτήν τη θέση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ