Ποια ονόματα «κλειδώνουν» για την υπηρεσιακή κυβέρνηση – Η τακτική Μητσοτάκη

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει η ονοματολογία για το ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία.

Εκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρέσβης, Βασίλης Κασκαρέλης.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Το υπουργείο Άμυνας θεωρείται πιθανό να αναλάβει ο  πρέσβης ε.τ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος, που είναι έμπειρος σε θέματα διπλωματίας και το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα – Ποιος θα είναι πρωθυπουργός

Τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο τέως και επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το πρόσωπο στο οποίο φέρεται να έχει προταθεί η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας, είναι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Το κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι θα αναλάβει ο πτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο υπουργείο Παιδείας «ακούγεται» το όνομα του καθηγητή Ιατρικής και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστου Κίττα, ο οποίος και το 2012 είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Πρόσω ολοταχώς με περιοδείες ο Μητσοτάκης 

Αμέσως μόλις παραδώσει στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την προεκλογική εκστρατεία για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις περιοδείες του με στόχο να «επιβραβεύσει» τις περιοχές αλλά και ακροατήρια που βοήθησαν την εκτόξευση των ποσοστών της ΝΔ.

Έτσι την Δευτέρα 29 Μαΐου θα ξεκινήσει με ομιλίες στην Δυτική Αθήνα.  Την Τρίτη και την Τετάρτη 31 Μαΐου αναμένεται να περιοδεύσει και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, που είναι πλέον «γαλάζιοι» στον εκλογικό χάρτη της χώρας.

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι την Παρασκευή 2 Ιουνίου και Σάββατο 3 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα και Καρδίτσα. Εκεί το ακροατήριο είναι κυρίως αγρότες και φαίνεται ότι στην Πειραιώς εκτιμούν ότι έδωσαν πολύ σημαντική πρωτιά στην ΝΔ.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ επιστρατεύει όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του που μπορούν να ριχτούν στην μάχη καθώς πλέον δεν κυνηγούν τον σταυρό στις εκλογικές περιφέρειες τους. Μέχρι τις 25 Ιουνίου αναμένεται να γίνουν 52 περιοδείες στελεχών της ΝΔ προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα του κόμματος σε όσο πιο μεγάλα ακροατήρια γίνεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ