Εκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου

Με ταχείς διαδικασίες η χώρα οδεύει στις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σαρμάς σε Σακελλαροπούλου: Συνταγματική υποχρέωσή μου να αποδεχθώ

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς δέχθηκε την πρόταση-πρόσκληση της προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένεται να ορκιστεί την Πέμπτη υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Η ορκωμοσία έχει προγραμματιστεί στις 16:00 το μεσημέρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο στον Ιωάννη Σαρμά και θα «μετακομίσει» στο στρατηγείο της ΝΔ, στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

Εκλογές 2023 – Γιάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο νέος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Με βάση τις επιταγές του Συντάγματος την Κυριακή 28 Μαΐου οι 300 της νέας Βουλής θα ορκιστούν και θα παραλάβουν τις έδρες τους.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Τι συζητήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο – Οι ατάκες, τα πηγαδάκια και όλο το παρασκήνιο

Την Δευτέρα 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ποια στελέχη Μητσοτάκη θα παραμείνουν στο Μαξίμου

Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που δεν θα αλλάξουν πόστο και βρίσκονται στο πλευρό του υπηρεσιακού πρωθυπουργού προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες και βοήθεια.

Πιο αναλυτικά πιθανολογείται ότι η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα-Μαρία Μπούρα θα παραμείνει στο πόστο της και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Αθανάσιο Ντόκο.

Ο βασικός λόγος είναι ότι την ερχόμενη Κυριακή η Τουρκία οδεύει σε δεύτερο γύρο εκλογών και κρίθηκε απαραίτητο τα στελέχη που «έτρεξαν» θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας να βρίσκονται δίπλα στον Ιωάννη Σαρμά εάν προκύψουν εξελίξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ