Εξαφάνιση Μαντλίν: Με εκπαιδευμένα σκυλιά και αλυσοπρίονα ψάχνουν τα ίχνη της – Οι νέες πληροφορίες

Κλαδιά δένδρων κόβουν τα συνεργεία που ψάχνουν για την Μαντλίν Μακάν στην Πορτογαλία. Αποψιλώνουν την περιοχή με βαρύτερα μηχανήματα προκειμένου να ελευθερώσουν έδαφος και να ερευνήσουν κάτω από τα δέντρα με σκυλιά ή και άλλον εξοπλισμό.

Οι ερευνητές σήμερα έφεραν σκύλους και ανιχνευτές, για να ψάξουν σε ένα απομονωμένο δασικό σημείο, δίπλα στην τεχνητή λίμνη, στο Αλγκάρβε, όπου σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο άνθρωπος, που θεωρούν ύποπτος για την δολοφονία της μικρής Μαντλίν, περνούσε πολλές ώρες και τον θεωρούσε τον «μικρό του παράδεισο».

Η γερμανική αστυνομία έχει ανακαλύψει φωτογραφίες του ανθρώπου που θεωρεί ύποπτο, του Κρίστιαν Μπρίκνερ, στο σημείο όπου τώρα γίνονται οι έρευνες. Οι φωτογραφίες ήταν στον υπολογιστή του Μπρίκνερ, «καμουφλαρισμένες» σαν μια φωτογραφία του νεκρού του σκύλου.

madlin2

Η αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν την εξαφάνιση του μικρού παιδιού το 2007, με τον Γερμανό κατάδικο Κρίστιαν Μρίκνερ μπήκε σήμερα στη δεύτερη ημέρα της και γίνεται όπως είπε Γερμανός εισαγγελέας, έπειτα από πολύ συγκεκριμένη πληροφορία ενός «πολύ αξιόπιστου» πληροφοριοδότη της γερμανικής αστυνομίας. Στη συνέχεια οι γερμανικές αρχές ζήτησαν από τις πορτογαλικές να γίνουν έρευνες στην συγκεκριμένη περιοχή, που δεν απέχει πολύ από το σημείο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, το 2007.

Φωτογραφίες και πλάνα της επιχείρησης έρευνας σήμερα έδειξαν μια ομάδα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς της Πορτογαλίας (GNR) να οδηγεί ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά σε ένα μικρό άλσος κοντά στην άκρη του νερού. Οι αξιωματικοί εθεάθησαν να καθαρίζουν λίγο αργότερα την περιοχή από κλαδιά που είχαν κόψει νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παντού, ακόμα και κάτω από τα δέντρα, για να βρουν κομμάτια από ρούχα ή παλιά κουρέλα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν, η οποία όταν εξαφανίστηκε φορούσε ροζ πιτζάμες.

Το πορτογαλικό Expresso έγραψε ότι ο πληροφοριοδότης έδωσε στους ντετέκτιβ νέες πληροφορίες τις οποίες πήραν «πολύ σοβαρά».

Οι Γερμανοί εισαγγελείς κατονόμασαν Κρίστιαν Μπρίκνερ καταδικασμένο για βιασμό για κατάχρηση παιδιών και για εμπορία ναρκωτικών ως τον ύποπτο για την δολοφονία της Μαντλίν. Παρά το ότι δεν έχει βρεθεί πτώμα, οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με θαμνοκοπτικά και πριόνια καθαρίζουν την περιοχή που ερευνούν. Η Madeleine ήταν τριών ετών τον Μάιο του 2007 όταν εξαφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρά της στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε η οικογένειά της στο θέρετρο Praia da Luz στην ακτή του Αλγκάρβε. Η τεχνητή λίμνη με το φράγμα απέχουν περίπου 31 μίλια στην ενδοχώρα από το θέρετρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ