Πιθανή η παρέμβαση στην υπόθεση Siemens – Τι ανέφερε ο Τσιάρας στον Realfm 97,8

Δεν αποκλείει ο υπουργός Δικαιοσύνης το ενδεχόμενο παρέμβασης στην υπόθεση της Siemens όπου αθωώνται όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι «Αν θα μου ζητούσε κάποιος να σχολιάσω μια δικαστική εξέλιξη ή απόφαση ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα το έκανα ποτέ. Αν ήμουν στη θέση ενός πολίτη, θα έλεγα ότι είναι απογοητευτικό να παραγράφονται υποθέσεις λόγω καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι».

«Τέτοιου είδους ζητήματα δεν αποτελούν άλλοθι για κανέναν μας» σχολίασε.

Η δικαιοσύνη, σημείωσε, πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών αλλά και στις ανάγκες του κράτους δικαίου.

«Το γεγονός ότι η ίδια η δικαιοσύνη έχει αναλάβει με την παρέμβαση του κ. Ντογιάκου δείχνει ότι προσπαθεί να σταθεί στο ύψος της» περιέγραψε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση απάντησε ότι «Υπάρχει με βάση τον κανονισμό, ως τελευταία δυνατότητα, ο ίδιος ο υπουργός να ζητήσει την εξέλιξη μιας συγκεκριμένης διαδικασίας αλλά νωρίτερα υπάρχουν πολλά βήματα που αφορούν στην ίδια την δικαιοσύνη. Αυτά θα αναμένουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε την όποια εξέλιξη», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Θα περίμενα να υπάρχει μια απόφαση, δεν μπορεί να λήγει μέσα από την διαδικασία της παραγραφής» επανέλαβε ο κ. Τσιάρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ