ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και την Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συγκροτηθεί για τη διεύρυνση και το Συνέδριο, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Όπως σημειώνουν, το νέο όργανο θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου.

Η συζήτηση για το ΚΕΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε ότι θα πρόκειται για ένα πολυπληθές όργανο, προκειμένου να αποτυπώνεται και η ευρύτητα της διεύρυνσης που επιδιώκεται, όπως σημειώνουν πηγές από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος. Θα αξιοποιηθούν στελέχη του κόμματος που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια κομματική «χρέωση», αρμοδιότητα, τομέα ευθύνης, πρώην βουλευτές, πρόσωπα που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης κατά τη διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν απεύθυνση σε τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, θα συμμετέχουν στελέχη των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στη σύνθεση της ΚΕΑ θα ενταχθούν και προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Προοδευτική Συμμαχία, που θα σηματοδοτήσουν την ευρύτερη διεύρυνση που επιδιώκεται. Το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο θα είναι ένα μικρότερο σχήμα που θα έχει συντονιστικό και λειτουργικό ρόλο για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς της ΚΕΑ.

Υπογραμμίζεται ότι τόσο η ΚΕ όσο και η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε ισχύ. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει μετά την ανάπαυλα των εορτών των Χριστουγέννων, με αντικείμενο την έγκριση του απολογισμού της προηγούμενης περιόδου. Επιπλέον, το διεθνές συνέδριο που θα επικεντρώσει στον απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Συνέδριο θα διεξαχθεί, πιθανότατα μετά το Πάσχα.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι περιοδείες και οι ανοικτές εκδηλώσεις και συνελεύσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του κόμματος ανά την επικράτεια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των «χρεώσεων» των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, η Ρένα Δούρου θα έχει την ευθύνη του τομέα που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.