Παύλος Πολάκης: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη στον ΑΝΤ1

Σφοδρή αντιπαράθεση για την υπόθεση Πολάκη είχαν σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παύλος Πολάκης: Αυτή είναι η Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «οι καθαρές γραμμές βοηθούν πάντα τα κόμματα να πάνε μπροστά. Δεν είναι ζήτημα προσώπου είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και είναι στα όργανα του κόμματος. Η ΝΔ είναι κόμμα ολίγον τι φεουδαρχικό. Είναι λίγο από τον κύριο Γεωργιάδη, λίγο από τον κ. Μητσοτάκη, λίγο από τον κ. Βορίδη. Εμείς είμαστε διαφορετικό κόμμα. Είμαστε συλλογικότητα. Βάζουμε όλοι το εγώ κάτω από το εμείς, έχουμε ισχυρή εκλεγμένη ηγεσία, πρόγραμμα, θέσεις και συλλογικά όργανα. Αυτό μας δεσμεύει όλους. Κι έτσι θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης. Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει διχασμένος στην υπόθεση Πολάκη, απάντησε ότι «κάθε καράβι έχει έναν καπετάνιο».

«Αυτό που ζούμε είναι θέατρο του παραλόγου», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε διερωτώμενος: «Ας υποθέσουμε ότι ο κ. Πολάκης διαγράφει. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει τους λογαριασμούς του με την τοξικότητα; Φυσικά όχι. Έχει πολύ δρόμο ο κ. Τσίπρας για να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εγώ μιλούσα για την κ. Τουλουπάκη, δεν μιλούσα ως υπουργός ούτε καν ως βουλευτής. Μιλούσα ως οιονεί κατηγορούμενος για την κ. Τουλουπάκη και κάθε κατηγορούμενος, ειδικά αν θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να πει οτιδήποτε προς υπεράσπισή του. Τι σχέση έχει αυτό με την ανάρτηση του κ. Πολάκη που έβαλε τα ονόματα και τις φάτσες ανθρώπων, ειδικά αυτόν τον Πιτσιλή. Τι μίσος έχει για τον Πιτσιλή δεν κατάλαβα. Να απολυθεί ο Πιτσιλής και μετά να καταργηθεί και η ανεξάρτητη αρχή. Καλή είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει μπροστά τον Γεωργιάδη, εδώ δεν πιάνει.», είπε.

Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Και συνέχισε: «Έχουμε μια ναζιστικής εμπνεύσεως ανάρτηση. Μόνο οι ναζί στοχοποιούσαν και έβαζαν την φάτσα, και μου έκανε πολύ αλγεινή εντύπωση ο κ. Κατρούγκαλος, γιατί είπε ότι αυτή η ναζιστικής έμπνευσης ανάρτηση δεν έχει τίποτα που απάδει των ηθικών αξιών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν στ’  αλήθεια πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει πρόβλημα στην ανάρτηση αυτή καθαυτή, ότι αν δεν καθαρίσουμε αυτούς δεν θα φτιάξουμε τη χώρα, και αυτό ο κ. Πολάκης το λέει σε μια χώρα που έχει θύματα από την τρομοκρατία και δημοσιογράφους και δικαστικούς και ο κ. Πολάκης με την επιρροή που έχει στην κοινή γνώμη, λέει αν δεν καθαρίσουμε αυτούς και βάζει τα πρόσωπά τους, και λέει ο Κατρούγκαλος δεν έχει κάτι με ηθική απαξία για τον ΣΥΡΙΖΑ, ε τότε γιατί τον διαγράφουν;», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «δεν έχει καμία δυσκολία ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει το περιεχόμενο της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη. Το περιεχόμενο της ανάρτησης δεν έχει καμία σχέση με το ύφος, το ήθος και το στυλ του ΣΘΡΙΖΑ και της πρότασής μας για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας. Είμαι απολύτως κατηγορηματικός. Προφανώς καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Γι αυτό υπάρχουν τα όργανα στο κόμμα και η ηγεσία. κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θολώνει αυτή την γραμμή», είπε.

Παύλος Πολάκης: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «επειδή η χώρα έχει θύματα από την τρομοκρατία και τους ναζί, κι επειδή εσείς κάνατε μια μετατόπιση τα τελευταία χρόνια, επί το δημοκρατικότερο και μπράβο σας, να ΄στε πιο μαζεμένος και πιο συνεσταλμένος ιδίως όταν πάτε να προσδώσετε σε εμάς τέτοιους όρους και χαρακτηρισμούς. Εάν με αυτόν τον τρόπο εξοικειώνετε τον ναζισμό με τα δικά μας πρόσωπα ή με τα δικά σας πρόσωπα, όταν θα έρθουν πραγματικά οι ναζί, κανείς δεν θα υπάρχει να υπερασπιστεί την δημοκρατία. Άρα αυτή η ευκολία στους χαρακτηρισμούς παρακαλώ να κάνει ένα βήμα πίσω».

«Δεν έχω κάνει καμία μετατόπιση επί το δημοκρατικότερο γιατί ήμουν πάντα δημοκράτης. Δεν είχα ποτέ καμία σχέση με φασιστικές, ναζιστικές, χουντικές ή άλλου τύπου ιδέες. Αυτές είναι συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι με γνωρίζουν στην πολιτική μου διαδρομή δεν είχα ποτέ καμία σχέση με αυτές τις ιδές και είναι βαθιά προσβλητικό αυτό που λέτε. Σας είπε κάτι πολύ  συγκεκριμένο. Ένας άνθρωπος στο facebbok έβαλε τα πρόσωπα συμπολιτών σας, του κ. Πιτσιλή, του κ. Χατζηνικολάου, του κ. Πορτοσάλτε, του κ. Παπαχελά, του κ. Παπαδάκη, τα πρόσωπά τους και είπε αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δε θα φτιάξουμε την χώρα. Σας αρέσει αυτό; Δεν είναι αυτό ναζιστικό; Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή μόνο δεν έγραψε από κάτω.», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαχωρίσαμε την θέση μας, απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης. Ο Νίκος Χατζηνικολάου σημείωσε ότι οι φωτογραφίες αυτές, με την ίδια σύνθεση είχαν δημοσιευτεί στο Μακελειό.

«Είναι απαράδεκτο, εκτός του ύφους, του ήθους και του στυλ του ΣΥΡΙΖΑ» επέμεινε ο κ. Ζαχαριάδης. «Όπως είναι απαράδεκτο να αποκαλεί κάποιος συναδέλφους σας συμμορίτες. Και αυτό δεν το έχει κάνει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το έχει κάνει  ο πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα της Βουλής. Εφόσον επιμένει ο κ. Γεωργιάδης σε αυτή την ατζέντα, εγω δεν ήθελα να επανέθω, θέλω να του θυμίσω ότι πριν από δέκα χρόνια αυτός ήταν που έλεγε και τραγούδαγε θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, αυτός ήταν που ήταν σε κόμματα η ηγεσία των κομμάτων αυτών που σήμερα υποστηρίζει τον κ. Μητσοτάκη, ήταν θιασώτες της δικτατορίας,  της 4ης Αυγούστου», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Το βίντεο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ζαχαριάδης δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό, ήταν βίντεο από οργάνωση Βορειοηπειρωτών, που το έλεγαν ως σύνθημα της Βορείου Ηπείρου. Όλα αυτά περί ναζισμού και Γεωργιάδη κομμένα, κομμένα, κομμένα, δεν το δέχομαι ούτε ως αστείο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η υπόθεση Παππά

Για την καταδίκη Παππά ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν. Έφερε έσοδα 250 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Μπήκαν δόσεις άρχισαν να πληρώνουν, ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και τα χάρισε. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή, απλά εμείς μπορούμε να ασκούμε κριτική σε μια απόφαση της δικαιοσύνης. Το έκανε αυτό; Υπάρχει κάποιο κανάλι που είναι τώρα του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Καταδικάστηκε λοιπόν για κάτι που δεν έκανε. Για το ίδιο θέμα ο κ. Κρέτσος αθωώθηκε», είπε ο κ. Ζαχαριάδης, ως σχόλιο για την υπόθεση Παππά.
«Δεν αθωώθηκε για το ίδιο θέμα, σημείωσε ο κ. Χατζηνικολάου και εξήγησε ότι «αθωώθηκε για διαδικαστικό άλλο θέμα ο κ. Κρέτσος.»

«Αν δεν είναι στημένος ο διαγωνισμός, αν ο Παπάς δεν έφαγε χρήματα και προσπάθησε να βάλει χρήματα στα κρατικά ταμεία, τί γίνεται με αυτούς που ερευνά το ΣΔΟΕ για πιθανή κατάχρηση μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ; Που βρέθηκαν τόσα χρήματα, ενόσω ήταν ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι;  Να παίρνουν πανάκριβα σπίτια στο Ψυχικό; Κι ένα τελευταίο σχόλιο. Τα οικονομικά μας είναι διάφανα και μπορούν να τα ψάξουν όλοι. Το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ κι έκανε πλουσιοπάροχες εκλογές σαν να μην χρωστάει τίποτα και να έχει πλεονάσματα είναι η Νέα Δημοκρατία. Εκεί πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «αυτό είναι το βασικό πρόβλημα στρατηγικής του κ. Τσίπρα. Διαγράφει τον κ. Πολάκη για να δείξει θεσμικότητα, αλλά κρατάει στα ψηφοδέλτια τον ένοχο κ. Παπάς. Προφανώς ο κ. Παππάς είναι ένοχος 13-0, αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο. Προφανώς η αρχική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Ότι οι δικαστές ήταν «πιασμένοι» ήταν απαράδεκτη. Είναι ανόητο να το λέει ένα κόμμα αυτό, και μάλιστα κόμμα που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα. Οι έξι από τους δικαστές γίνανε αντιπρόεδροι επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κρίθηκε ένοχος επειδή έκανε τον διαγωνισμό ο κ. Παπάς. Ο διαγωνισμός ούτως ή άλλως κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος, γιατί βρέθηκαν και τα sms που μοίραζε τα ποσοστά. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Παππάς παραβίασε τον όρκο του ως υπουργός. Και εσείς τα ψηφοδέλτιά σας  επιμένετε να κρατάτε έναν  ΄άνθρωπο που είναι ένοχος», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ