Παύλος Κοντογιαννίδης: Με 1.200 ευρώ σύνταξη δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, μετά τις περικοπές στις συντάξεις, μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος Φτωχών Ελλάδος και γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

«Το 2012 κατέβηκε ο Γιάννης Δημαράς με ένα πολιτικό σχήμα που είχε κάνει, το Άρμα Πολιτών, σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Και προσπαθούσε να με πείσει να κατέβουμε διότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να βγει βουλευτής από αυτόν τον σχηματισμό. Εγώ δεν ήμουν μέλος, απλά ήμουν φιλικά προσκείμενος. Εκλέχθηκα και έμεινα βουλευτής για δυο μέρες. Γιατί λειτούργησε αυτό το φοβερό που λένε συνταγματικά πως, όταν οι εκλογές γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα.

Κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει ποιους θα βάλει στη λίστα. Είθισται δημοκρατικά να μπαίνει αυτός που πήρε στις προηγούμενες περισσότερους ψήφους. Αλλά δεν γίνεται αυτό και μπαίνουν συνήθως οι στενά κομματικοί φίλοι και ο περίγυρος. Επειδή λοιπόν εγώ δεν ανήκα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπήκα στη λίστα. Και έγινα αντί για Παύλος… Ευαγγελίστα που λένε» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του ALPHA.

«Είμαι βουλευτής δύο ημερών και, όσο κι αν αυτό μπορεί να φανεί αστείο, η εμπειρία των δύο αυτών ημερών ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή όταν μπήκα μέσα στη Βουλή, τη μέρα που ορκιστήκαμε, ένιωσα ένα δέος και έπαθα σοκ», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Για το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, ο Παύλος Κοντογιαννίδης σημείωσε πως αποτελεί ένα πλατύ, ανθρώπινο κίνημα με βασική θέση την εξάλειψη των ανισοτήτων στην κοινωνία. Όπως είπε, το κόμμα απευθύνεται βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε 4.200.000 Έλληνες που ανήκουν είτε στα όρια της φτώχειας, είτε δίνουν τον αγώνα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Παύλος Κοντογιαννίδης: Προτείνει 5.000 ευρώ για βασικό μισθό

«Θα μπορούσε κάποιος να πει και “τι προτείνεις για βασικό μισθό;” 5.000 τον μήνα. 650 δισ. ελληνικά κεφάλαια με ονόματα υπάρχουν στα ταμεία των Βρυξελλών, του Λονδίνου και άλλες τράπεζες. Δεν θα τους τα πάρουμε εκδικητικά, απλώς θα πούμε – όπως έχει πει ο οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουλφ – ότι η Ελλάδα θα λύσει το οικονομικό της πρόβλημα για τα επόμενα 50 χρόνια όταν ένας πρωθυπουργός ή μια διακομματική επιτροπή πάρουν όλους αυτούς τους έχοντες -με 5 εκατ. ευρώ και πάνω- και τους πουν ότι “δεν θα τα δώσετε όλα, δεν θα σας τα πάρουμε με τη βία, αλλά σαν γνήσιοι πατριώτες, ανθρωπιστές, παρακαλούμε να μας δώσετε το 10%, και δεν θα εξετάσουμε αν τα βγάλατε νόμιμα ή παράνομα», είπε ο ηθοποιός.

«Είμαι ένας συνταξιούχος ηθοποιός, ο οποίος έβγαλε σύνταξη 2.500 ευρώ διότι είχα 18.000 ένσημα στην ελεύθερη αγορά θεάματος. Πράγμα πολύ δύσκολο. Με διάφορους όμως τρόπους και διάφορα κόλπα πετσοκόφτηκε η σύνταξη και φτάσαμε στα 1.200 ευρώ. Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου, που σπουδάζει και, να είναι καλά το παιδί, θα δουλέψει και αυτή. Άρα ανήκουμε στην κατηγορία που παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», τόνισε ο Παύλος Κοντογιαννίδης, που δηλώνει αισιόδοξος ότι θα μπει στη Βουλή το κόμμα του και παρουσιάζει το… κοστούμι που θα βάλει αν εκλεγεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ