Πετράλωνα: Το χρονικό της επίθεσης στον Θάνο Πλεύρη και την οικογένειά του – Τι λέει η ιδιοκτήτρια του μεζεδοπωλείου

Στο νοσοκομείο κατέληξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή 30 Απριλίου, σε εστιατόριο στα Πετράλωνα, όπου έτρωγε μαζί με την οικογένεια του.

Του Μίλτου Σακελλάρη 

Άγνωστοι πέταξαν γιαούρτια στον κ. Πλεύρη και ο ίδιος έσπευσε στον νοσοκομείο, με τον αρμόδιο υπουργό να κάνει λόγο για «επίθεση αριστεριστών»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, Ευγενία Τσάγρη είπε: «Ξαφνικά βλέπουμε έναν άνδρα να τρέχει κατά πάνω του και να του ρίχνει γιαούρτι. Ήταν με μεγάλη δύναμη και ήταν από κοντινή απόσταση οπότε τον βρήκε στο μάτι». «Η οικογένειά του τρομοκρατήθηκε, καθώς και τα παιδιά του. Αυτό μας σόκαρε περισσότερο», τόνισε.

«Μόλις τώρα, τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια, πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι. Στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», ανέφερε χθες σε ανάρτηση του ο Θάνος Πλεύρης.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές για την επίθεση με γιαούρτια στον Θάνο Πλεύρη και την οικογένειά του. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ’’ΛΑÏΚΟ’’, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.

Ο Αν. Διοικητής Ο Διοικητής Η Δ/ρια της Οφθ/κής Κλινικής

Παπαδάκης Δημήτριος Ροΐδης Θεοφάνης Μίχα Μαρία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Για το περιστατικό η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Από το πρωί αναμένουμε στο ακουστικό μας την απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ -ως δήθεν υπέρμαχο των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας- για το αν υπέβαλε ή όχι υπόμνημα στον ΑΠ κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Απάντηση καμία…», ανέφερε στην ανακοίνωσή του καταρχάς το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προτού, μιλήσει για «αφωνία» του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη.

«Αφωνία επίσης επιδεικνύει και στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του, νωρίτερα το μεσημέρι. Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Η επίθεση με γιαούρτια εναντίον του Θ. Πλεύρη είναι απολύτως καταδικαστέα. Η εύλογη οργή και η διαμαρτυρία για την κυβερνητική πολιτική, να εκφραστεί με μαζικούς δημοκρατικούς αγώνες κ στην κάλπη τις 21ης Μαΐου. Τέτοιες ενέργειες επιτρέπουν στους θύτες να εμφανίζονται ως θύματα!», έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ντροπή. Μεγάλη ντροπή. Τα έχω βιώσει αυτά. Πίστευα ότι δεν θα ξαναγίνουν. Απόλυτη καταδίκη. Όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του Θάνου Πλεύρη» έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

“Καταδικάζουμε την επίθεση” – Τα 10 tweet για την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και στην οικογένειά του ενώ έτρωγαν σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα» έγραψε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και συνέχισε:

Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή καμία μορφή βίας από κανέναν. Θάνο είμαστε μαζί σου».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε: «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έκαναν αντιδημοκράτες στον συνάδελφό μου, Θάνο Πλεύρη και την οικογένεια του.  Η Δημοκρατία και η ΝΔ θα νικήσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου. «Η επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και τα ανήλικα παιδιά του πρέπει να τύχει αποδοκιμασίας από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Η σιωπή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες συνιστά συναίνεση».

«Η επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρη και των παιδιών του είναι άδικη, άνανδρη και απολύτως καταδικαστέα. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνεται με όρους διαλόγου και όχι με τραμπουκισμούς. Θάνο Πλεύρη είμαστε στο πλευρό σου» τόνισε η Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου.

Άθλια η επίθεση στον Θάνο Πλεύρη και την οικογένειά του. Θάνο είμαστε μαζί σου. Απαράδεκτη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ειδικά όταν στοχοποιούνται και παιδιά.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε σε ανάρτησή του: «H επίθεση κατά του Υπουργού Υγείας και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, την ώρα που γευμάτιζε με την οικογένειά του, πρέπει να καταδικαστεί ρητά και με τον πιο έντονο τρόπο, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

«Ντροπή. Μεγάλη ντροπή. Τα έχω βιώσει αυτά. Πίστευα ότι δεν θα ξαναγίνουν. Απόλυτη καταδίκη. Όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του Θάνου Πλεύρη» έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: Οι ακροαριστεροί χουλιγκάνοι επιτέθηκαν στον συναγωνιστή Θάνο Πλεύρη και στην οικογένειά του. Καμία έκπληξη, έχουν κάνει πολύ χειρότερα. Συνεχίζουμε αφοσιωμένοι τον αγώνα για να εξαλειφθεί η βία της άκρας αριστεράς».

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ανάρτησή του έγραψε: «Η άνανδρη επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρηκαι της οικογένειάς του είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα πρέπει ορισμένοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι άθλιες πρακτικές τους δεν μας φοβίζουν. Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ