Παυλόπουλος: Η συνοχή της ΕΕ εξαρτάται από την αντιμετώπιση του προσφυγικού – ΦΩΤΟ

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κ. Αβραμόπουλο για την όλη προσπάθεια, που έχουν κάνει για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε γιατί το πρόβλημα είναι μπροστά μας. Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε από την πλευρά του, ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόσο για θέματα που αφορούν στη μετανάστευση και το προσφυγικό όσο και σε θέματα ασφαλείας.

«Για όλα αυτά χρειάζεται τουλάχιστον στην Ελλάδα εθνική συναντίληψη» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι οι απειλές που προβάλλουν στον ορίζοντα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει έναν ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της γιατί, όπως παρατήρησε, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα υποστούμε τις επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και στα βόρεια αφρικανικά παράλια 500.000, που περιμένουν τη στιγμή, στα χέρια αδίστακτων διακινητών, προκειμένου να περάσουν τη θάλασσα.  Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονται υπό πίεση αλλά σημείωσε ότι η Ευρώπη με την πολιτική της είναι κοντά τους. Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο φαινομένων λαϊκισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού στο εσωτερικό της Ευρώπης, τα οποία και χαρακτήρισε ανησυχητικά και υπογράμμισε ότι χρειάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο συναντίληψη, συνοχή και συνεννόηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο ως ακρίτας της Ευρώπης αλλά και ως ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά

Κύρτσος: Θα υπάρξει συμφωνία

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.