Παραμένει για τρεις μήνες υπουργός ο Αβραμόπουλος-Ολόκληρο το παρασκήνιο

Παραμένει για τρεις μήνες υπουργός ο Αβραμόπουλος-Ολόκληρο το παρασκήνιο

Στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του Έλληνα Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, όπως αποκάλυψε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της Realnews, Βασίλης Σκουρής, στον Real Fm 97,8.

Τα χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος και η Ελλάδα θα αποφασιστεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Αυγούστου.

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου «κλείδωσε», μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το πρωί της Παρασκευής, με τον Πρωθυπουργό να ενημερώνει τηλεφωνικά τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Πάρο, για την επιλογή του. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

Χθες, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Ντόρα Μπακογιάννη την οποία ενημέρωσε πως δεν θα είναι η Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, ενώ στενοί συνεργάτες της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του κ. Σαμαρά.

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε επίσης:

Οι συζητήσεις για τον Αβραμόπουλο

ΒΙΝΤΕΟ-Γιακουμάτος: Θα ήθελα τον Αβραμόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Σαμαράς ανακοίνωσε στην Μπακογιάννη ότι δεν θα είναι η Επίτροπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ