Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός και αναθεωρητής της περιοχής

Στις τουρκικές προκλήσεις απαντάμε ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων και τις συμμαχίες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου χρονικού διαστήματος μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλίας Κάτζου.

Δύο είναι οι άξονες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως επεσήμανε: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και η προώθηση της Αμυντικής Διπλωματίας μέσω των ισχυρών συμμαχιών.

«Αν αυτό εκνευρίζει την Τουρκία, λυπούμαι αλλά προβλέπω ότι ο εκνευρισμός αυτός θα ενταθεί γιατί θα γίνουν κι άλλα και στα δύο αυτά επίπεδα. Εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής» τόνισε.

Στην συνέντευξή του σημείωσε ότι «ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με εξοπλισμό και με προσωπικό» ενώ ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου να έρθει άμεσα προς συζήτηση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τη Μέριμνα του Προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στη διαβούλευση, με το οποίο αναμένεται να λυθούν μια σειρά προβλημάτων που απασχολεί τα στελέχη όσον αφορά σε θέματα σταδιοδρομικής, βαθμολογικής και οικονομικής φύσεως τόσο για τους εν ενεργεία, όσο και τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς».

«Το νέο Μισθολόγιο καταρτίζεται από το ΓΕΕΘΑ και το συνολικό σχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας», είπε.

Επίσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν μπει οι υπογραφές για την προμήθεια των ισραηλινών πυραυλικών συστημάτων SPIKE NLOS.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ