Παίρνει «κεφάλια» ο Σαμαράς

Παίρνει «κεφάλια» ο Σαμαράς

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» έχουν εξελιχθεί για την κυβέρνηση οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς μέσα σε δύο χρόνια έχει αντικατασταθεί ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τρεις φορές. Ο Α. Σαμαράς σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει λύση ψάχνοντας να βρει το πρόσωπο που θα «τρέξει» τις ιδιωτικοποιήσεις, προς όφελος του δημοσίου.

Επισήμως μπορεί να αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε η θητεία των κυρίων Μανιατόπουλου και Εμίρη, ωστόσο στο Μαξίμου δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα. Άλλωστε το κλίμα – μετά και την αποχώρηση του Γ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών – μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ δεν ήταν ιδιαιτέρως καλό.

Είχε ενοχλήσει και η δήλωση του μέχρι πρότινος διευθύνοντα συμβούλου Γ. Εμίρη ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να γίνει δυσάρεστη για να προχωρήσουν» οι ιδιωτικοποιήσεις,

Το επίμαχο θέμα τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε στον Α. Σαμαρά τα έντονα παράπονα που εξέφρασε η τρόικα για σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και εκείνος άναψε το πράσινο φως για την αντικατάσταση της ηγεσίας του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Η θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ αποδεικνύεται ηλεκτρική καρέκλα αφού σε τρία χρόνια έχουν καθίσει σ’ αυτήν πέντε διαφορετικά πρόσωπα, με τελευταίο τον κ. Κων/νο Μανιατόπουλο που αντικαθίσταται από τον καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη. Ο Γ. Εμίρης, που είχε παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, επί τρεις διαφορετικούς προέδρους (Τ. Αθανασόπουλο, τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη και Κ. Μανιατόπουλο) αντικαθίσταται από τον κ. Πασχάλη Μπουχώρη.

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται, πάντως, να γίνουν ακόμα σοβαρότερες μέχρι να ενημερωθεί η νέα διοίκηση.

Διυπουργική στο Μαξίμου

Σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι για την βιομηχανική πολιτική θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών καθώς και του προέδρου του ΣΕΒ.

Κύριο θέμα συζήτηση είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις εργασίας καθώς προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αύξηση της απασχόλησης.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη αυτή την φορά στο υπουργείο Ανάπτυξης,υπό την προεδρία του Ν. Δένδια.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, το ενεργειακό κόστος, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Από την πλευρά τού ΣΕΒ επισημαίνεται η ανάγκη αφενός να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές παρεμβάσεις, αφετέρου να μην υπάρξει νόθευση του ανταγωνισμού σε βάρος των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

 

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τη συνέχιση του διαλόγου συμφώνησαν ΔΗΜΑΡ-Κοινωνική Συμφωνία

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Δημήτρη Στεφάνου

Η δημιουργία των φυλακών Δομοκού συζητήθηκε στη συνάντηση Κικίλια-Αθανασίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ