Οικονόμου: Μείζον ζήτημα δημοκρατίας οι απειλές Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης με την κάλυψη Τσίπρα

Δριμεία κριτική άσκησε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη.

«Δημιουργείται μείζον ζήτημα Δημοκρατίας από τις απειλές του κ. Παύλου Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης και από την κάλυψη, την ταύτιση που του παρέχει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού του συνεργάτη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;
  • Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;
  • Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε ότι «η επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Και αυτό γιατί αποτελεί ένα δομικό μέρος της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνες τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση εγκλωβισμένη σε σχήματα και λογικές ξεπερασμένων εποχών προκειμένου να βγει από την πολιτική της αφάνεια άλλοτε καταστροφολογεί ασύστολα, άλλοτε διακινεί μύθους και άλλοτε στο όνομα μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ή προσωπικών ταυτίσεων βάλλει έναντι των θεσμών και τους υπονομεύει».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «κοινός παρανομαστής όλων αυτών των επιλογών είναι η επένδυση στον διχασμό μήπως και κεντρίσει λίγο παραπάνω την προσοχή συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αδιαφορώντας όμως για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Σε αυτή την επιλογή ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Πολάκη ήταν και παραμένουν μόνοι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και κυρίως απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης πορεύεται στον 21ο αιώνα διασφαλίζοντας το κράτος και τους πολίτες σε ένα περιβάλλον διεθνών κρίσεων. Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην υπεράσπιση της πατρίδας, του δημόσιου αγαθού και κυρίως της ευημερίας όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Η πορεία μας λόγω των μεγάλων κρίσεων δεν είναι εύκολη. Είναι όμως ασφαλής παρά τις διακυμάνσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ