Πολάκης: Την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη – Η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη. Ο Γιάννης Οικονόμου κάνει λόγο για “ολίσθημα” που “συνιστά οιονεί εκτροπή” και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα “να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του”.

Σε ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσαν τα Παραπολιτικά FM, ακούγεται ο Παύλος Πολάκης να λέει:

“Επειδή την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Πέρα από την επίκληση, που πάντα θα υπάρχει, γιατί είναι σύμφυτο χαρακτηριστικό του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς, όταν θα ξαναέχει την κυβερνητική εξουσία. Πρέπει να πάρουμε τον σκοπό αλλιώς, λοιπόν. Ο σκοπός αλλιώς, αντί να είναι σιγανός, συρτός, πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης”.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: “Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, οι δηλώσεις έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος.

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα:

Οικονόμου: Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μέσω του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μιλά για “απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης” και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα “να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει: “Ο κ. Παύλος Πολάκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, προέβη σε απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, οι οποίες συνιστούν ευθεία βολή στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ολίσθημα του κ. Πολάκη συνιστά οιονεί εκτροπή και καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει έργω και λόγω τα λεγόμενα του βουλευτή του, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος στη γραμμή της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Οικονόμου, “αν δεν το πράξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πολάκη και μοιράζεται μαζί του την ευθύνη. Σε μια τέτοια περίπτωση προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια προς μια από τις τρεις θεμελιώδεις εξουσίες της ελληνικής Πολιτείας”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.