Κακοποίηση στο κέντρο με αυτιστικά παιδιά: «Μας έχει σοκάρει η πράξη» – Αντιδράσεις για το βάναυσο περιστατικό

Ένα περιστατικό απερίγραπτης απανθρωπιάς και αναλγησίας είδε το φως της δημοσιότητας με φυσικοθεραπευτή να χτυπά ανήλικο σε κέντρο με αυτιστικά παιδιά στην Αττική.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια, όμως, τώρα δημοσιοποιήθηκε καθώς δεν είχε γίνει καταγγελία. Οι γονείς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1,  δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε αυτή. Στο επίμαχο βίντεο ο φυσικοθεραπευτής φαίνεται να τραβάει και να κλωτσάει στο κεφάλι το παιδί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γραμματέας Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σταύρος Σταθόπουλος είπε ότι «την Τρίτη το μεσημέρι μας ήρθε στην επίσημη ηλεκτρονική μας διεύθυνση η ενημέρωση και την Τρίτη το βράδυ ήταν θέμα συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το βίντεο δεν το είδαμε. Ενημερώσαμε αμέσως τις νομικές υπηρεσίες μας για περαιτέρω γνωμοδότηση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες».

«Είναι μια πράξη που μας έχει σοκάρει, αλλά εμείς ως θεσμικό όργανο πρέπει να ακολουθήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίον» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε:

«Ακόμη και το βίντεο διερευνάται κατά πόσο είναι αυτό που βλέπουμε. Οφείλουμε να διερευνήσουμε τα πάντα».

Όπως υποστήριξε, «δεν είναι άσυλο εκεί. Δεν είναι ότι τα παιδάκια δεν έχουν γονείς. Πρώτη φορά είδαμε τον χώρο αυτό, θα διερευνηθεί και ο χώρος. Επειδή είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, το στείλαμε στην αρμόδια νομική Υπηρεσία για να μας κατευθύνει τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί εάν εμπλέκεται συνάδελφος θα διωχθεί και πειθαρχικά από τον Σύλλογο. Η διερεύνηση του θέματος θα πάει μέχρι τέλους γιατί μας προσβάλλει όλους».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.