Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως του Καλογρίτσα – Ο κ. Τσίπρας χρωστάει απαντήσεις

Δήλωση έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην οποία αναφέρει ότι «μετά τα όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κα Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κ.κ. Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί».

Ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε: «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

Η κατάθεση

Με την κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που αφορά τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία.

Η επί 40 χρόνια στενή συνεργάτιδα του κ. Καλογρίτσα ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας πως ο εργοδότης της αν και υπήρξε σε όλη του τη ζωή καθοδηγητής, στην εν λόγω περίπτωση ήταν «καθοδηγούμενος για να βοηθήσει την ομάδα των ανθρώπων που ήθελαν αυτό το εγχείρημα». Όπως είπε στα τέλη του 2015, ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Καλογρίτσα να μπει μπροστά στο εγχείρημα δημιουργίας ενός καναλιού και μίας εφημερίδας φιλικά προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Άρχισαν να έρχονται πολιτικά στελέχη στο γραφείο μας μαζί με τον κ. Παππά για τη δημιουργία καναλιού και εφημερίδας. Ο κ. Παππάς ήταν επικεφαλής αυτών των 10-15 ατόμων. «Ομάδα Παππά» την ονομάζαμε. Του ζήτησαν να τους βοηθήσει να στηθεί κανάλι και εφημερίδα χρηματοδοτώντας αυτό το εγχείρημα, αν και γνώριζαν ότι ήταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα. Ήθελαν όχι μόνο οικονομική στήριξη, αλλά να καθοδηγήσει και να στηρίξει το εγχείρημα… Ο Νίκος Παππάς ερχόταν 8 το πρωί πριν από το Μαξίμου και μπορεί να περνούσε και μετά, το μεσημέρι ή το βράδυ. Σχεδόν καθημερινά γινόταν αυτό και οι συζητήσεις τους αφορούσαν αυτό το εγχείρημα”, είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι και ο Χρήστος Καλογρίτσας από την πλευρά του έκανε επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • Πρόεδρος: Ως τι εκλήθη να βοηθήσει ο κ. Καλογρίτσας;
  • Μάρτυρας: Να δανείσει το όνομά του, να φαίνεται ότι το εγχείρημα ήταν δικό του.
  • Πρόεδρος: Να δώσει και χρήματα;
  • Μάρτυρας: Όχι, γιατί χρήματα τότε δεν είχε ο ίδιος. Ο σχεδιασμός ήταν ότι χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν σε αυτό το εγχείρημα. Ήταν γνωστό ότι οι λογαριασμοί του κ. Καλογρίτσα ήταν δεσμευμένοι.
  • Πρόεδρος: Τότε, γιατί προτάθηκε σε αυτόν και όχι σε άλλον επιχειρηματία με οικονομική δυνατότητα;
  • Μάρτυρας: Αυτό δεν το γνωρίζω. Μπορεί να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία του στον εκδοτικό χώρο και στο χώρο της Αριστεράς. Αυτό συμπεραίνω.

Κατά την μάρτυρα, στο υπό κατασκευή κανάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. “Το κανάλι θα ήταν του κόμματος, το κόμμα θα έκανε κουμάντο, ο κ. Παππάς. Αυτά είναι πράγματα που άκουγα και έβλεπα και συζητούσα με τον κ.Καλογρίτσα. Η πόρτα κατά τις συναντήσεις τους ήταν ανοιχτή”.

Ο ρόλος του Αρτεμίου

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας με την οικογένεια Χούρι δεν είχε καμία επαφή πριν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. “Γνωρίστηκαν μέσω του κόμματος, κλείστηκε ένα ραντεβού στο Πόρτο Χέλι με σκοπό να βρει βοήθεια για τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής».

Οι Χούρι όμως όπως είπε, άγνωστο γιατί, στην συνέχεια έκαναν πίσω κι όταν ήρθε η ώρα της καταβολής της πρώτης δόσης αν και τα χρήματα δεν υπήρχαν ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωνε τον επιχειρηματία και μέσω του Κύπριου, εξειδικευμένου δικηγόρου σε off shore εταιρείες, Αρτέμη Αρτεμίου ότι θα βρεθούν. Κατά τη μάρτυρα μάλιστα ο κ. Αρτεμίου, πριν την καταβολή της 1ης δόσης, υποσχόταν ότι χρήματα υπάρχουν σε Κύπρο και Ελβετία και έρχονται. Όμως, όπως σημείωσε, τελικά «εγκατέλειψαν τον κ. Καλογρίτσα».

Η κ. Διαμαντή κατέθεσε ότι «έφευγαν πολλά χρήματα για το κόμμα», ενώ διευκρίνισε ότι ο κ. Αρτεμίου εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έλεγε ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά για να δημιουργηθεί ένα κανάλι. Ανέφερε επίσης ότι ο Κύπριος δικηγόρος, ερχόμενος από την πατρίδα του είχε τσάντες με χρήματα και αυτό το γνωρίζει καθώς ζητούσε και του έστελνε ο κ. Καλογρίτσας αυτοκίνητο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ