Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προμετωπίδα των εμβολιασμών

Από την αρχή της πανδημίας οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σηκώσει το κύριο βάρος των εμβολιασμών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την αρχή της πανδημίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της κοινωνικής τους συνεισφοράς και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς, χώρους νοσηλείας, απαιτούμενα υλικά και έχουν αναλάβει την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) εμβολίων και διαγνωστικών τεστ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής απειλής του COVID 19.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η στελέχωση 8 Εμβολιαστικών Κέντρων με 548 άτομα κατανεμημένα σε 176 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές, στις οποίες από την 15 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι την 20 Δεκεμβρίου 2021 έχουν διενεργηθεί 2.573.768 εμβολιασμοί με μέσο όρο κατά την παρούσα περίοδο 13.500 εμβολιασμοί ημερησίως.

Αναλυτικά η στελέχωση των ΕΔ ανά Εμβολιαστικό Κέντρο έχει ως ακολούθως:

  • HELLEXPO Αθηνών (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1 & 2): 186 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή 7 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  • ΔΕΘ / HELLEXPO Θεσσαλονίκη: 111 στελέχη που εξυπηρετούν 24 εμβολιαστικές γραμμές.
  • ΓΛΥΦΑΔΑ: 24 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές με την συνδρομή 32 ατόμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 148 στελέχη που εξυπηρετούν 48 εμβολιαστικές γραμμές.
  • ΠΑΤΡΑ: 42 στελέχη που εξυπηρετούν 16 εμβολιαστικές γραμμές.
  • ΧΑΝΙΑ (ΝΝΚ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 6 εμβολιαστικές γραμμές.
  • ΛΑΡΙΣΑ (404 ΓΣΝ): 16 στελέχη που εξυπηρετούν 8 εμβολιαστικές γραμμές.
  • IΩANNINA: 5 στελέχη που εξυπηρετούν 10 λειτουργικές εμβολιαστικές γραμμές, με την συνδρομή προσωπικού από την 6η  Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά την διάρκεια της χρονιάς που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε κοντά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν την δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στα εμβολιαστικά κέντρα.

Παραμονές Χριστουγέννων, όλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας τους εμβολιασμούς, αφού ο κορονοϊός δεν έχει αργίες και γιορτές.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου, ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς καθώς και οι Διοικητές του Γ΄ Σώματος Στρατού / NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ), της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (VIII ΜΠ “ΗΠΕΙΡΟΥ”) και της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «Κρητών», επισκέφθηκαν τα Εμβολιαστικά Κέντρα που διοικούνται και στελεχώνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για ανταλλαγή Ευχών και για να συγχαρούν το προσωπικό τους για την πολύτιμη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 στο πλαίσιο της Επιχείρησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ