Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν 5 γιατρούς σε ακριτικά νησιά

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αγκαλιάζουν τους κατοίκους πέντε ακριτικών νησιών, στα οποία στέλνουν γιατρούς για να στελεχώσουν τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους των Ακριτικών Νησιών του Αιγαίου, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και το Υπουργείο Υγείας, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση πέντε ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ) σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες τοποθετούνται στα ΠΠΙ Ψαρών, Μεγίστης, Τήλου, Σίκινου και Φολέγανδρου.

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των ανωτέρω οπλιτών θητείας, στις προαναφερόμενες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, ενώ από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση, δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακρίτες μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση μικρών νησιών, προσφέροντας ιατρική βοήθεια και αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το ύψιστο αγαθό της υγείας.»

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Μάλιστα ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν επικεφαλής στην πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό πληθυσμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ