Χάλι Μπέρι: Αμφισβητεί όλα τα στερεότυπα για την εμμηνόπαυση και στέλνει μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

Η Χάλι Μπέρι είναι σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης και φροντίζει να στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες ακολούθους της.

Αφού εμφανίστηκε στη σκηνή στο πάνελ του Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Cannes Lions, η 56χρονη ηθοποιός του Monster’s Ball μίλησε στο Women’s Health για τις συμβουλές που την καθοδηγούν και που ελπίζει να μοιραστεί με άλλες γυναίκες.

Η ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για τη σημασία του να «κατέχεις τη σεξουαλικότητά σου ως γυναίκα» και «να την αγκαλιάζεις», κάτι που, όπως είπε, κάνει καθώς βρίσκεται «στο μέσο της εμμηνόπαυσης.» Αναφέρθηκε, επίσης, σε κάποιες από τις παρανοήσεις που περιβάλλουν την εποχή που μια γυναίκα φτάνει στην εμμηνόπαυση.

«Αμφισβητώ όλα όσα νόμιζα ότι ήξερα για την εμμηνόπαυση», εξήγησε η Μπέρι. «Πράγματα όπως: Η ζωή σου τελείωσε. Είσαι αναλώσιμη. Η κοινωνία δεν έχει πλέον θέση για σένα. Πρέπει να αποσυρθείς.»

Η Χάλι Μπέρι σημείωσε ότι καθώς «αμφισβητεί όλα αυτά τα στερεότυπα» για το πώς πρέπει να δείχνει ή να αισθάνεται, απέκτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Στη συνέχεια περιέγραψε πώς έφτασε σε ένα κομβικό σημείο της «γυναικείας ζωής» της, ενώ βρίσκεται στα πενήντα της. «Είμαι ο καλύτερος εαυτός μου τώρα που έφτασα τα 56 χρόνια. Έχω τα περισσότερα να προσφέρω.Συνειδητοποιώ επιτέλους ότι αυτό που έχω να πω είναι πολύτιμο, ακόμα κι αν κανείς άλλος δεν συμφωνεί» ανέφερε.

«Να τι λέω στις γυναίκες: Να κατέχετε αυτό που είστε, όπου κι αν βρίσκεστε» είπε και πρόσθεσε: «Αν είσαι στα μέσα των τριάντα σου, μην καταπιέζεσαι με την ιδέα ότι πρέπει να κάνεις παιδιά μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία». Πρόσθεσε επίσης ότι αν οι άνθρωποι επιλέξουν να κάνουν παιδιά, θα πρέπει να το κάνουν επειδή το θέλουν και όχι επειδή αισθάνονται παγιδευμένες από τις «παλιές ιδεολογίες» ότι οι γυναίκες «πρέπει» να κάνουν οικογένεια.

Πηγή: Instyle.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ