Οι δηλώσεις Αβραμόπουλου – Μουζάλα στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη είδαν από κοντά ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μουζάλας ξεναγήθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό και ενημερώθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ για την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζήτησαν να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών και των ελληνικών αρχών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνθήκες.

«Κάνω έκκληση από την Ειδομένη προς όλες τις χώρες της Ευρώπης να ανοίξουν τις πόρτες τους. Να τηρήσουν αυτά που όλοι από κοινού έχουμε αποφασίσει έτσι ώστε να αρχίσει αμέσως η μετεγκατάσταση» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας υπογράμμισε: «Η τραγωδία θα σταματήσει. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να πειστούν οι άνθρωποι . Δεν μπορούμε με τα ΜΑΤ και τους σκύλους να τους διώξουμε από εδώ. Εμείς δεν είμαστε οι άλλες χώρες. Είμαστε η Ελλάδα».

«Ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, μέσα στο επόμενο 20ήμερο, αυτός ο καταυλισμός να υφίσταται μόνο σε ένα πολύ μικρό μέρος. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό που ζητάμε κάθε φορά είναι η βοήθεια  να είναι έγκαιρη και γρήγορη» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Το νοσοκομείο του Κιλκίς επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης – ΦΩΤΟ

Εκκένωση της Ειδομένης δια της βίας από τον Στρατό ζητά ο Πάγκαλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ