Ο Χατζηδάκης για τις offshore: Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

«Η κυβέρνηση, δεν φτάνει που έφερε την αρχική ρύθμιση, στην πραγματικότητα μας εμπαίζει με τις καινούριες ρυθμίσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολαου.

Ο κ.Χατζηδάκης, μιλώντας για την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση για την τροπολογία που αφορά στις offshore, είπε:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει έναν αντιπερισπασμό, λαϊκίστικου χαρακτήρα, ενώ έφερε μία ρύθμιση, τελικά περνάει μία άλλη ρύθμιση, η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά, ως προς τη νομική της βάση, επιχειρώντας να πείσει ότι έχει πάντοτε ένα πνεύμα Ροβεσπιέρου, ότι πάντοτε κρατεί το “σπαθί της κάθαρσης” στα χέρια της».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Να σημειώσουμε ότι, παρά τον αντιπερισπασμό αυτόν της κυβέρνησης, έγκριτοι νομικοί και καθηγητές πανεπιστημίου σημειώνουν ότι η προηγούμενη ρύθμιση που τώρα επιχειρεί να καταργήσει η κυβέρνηση, παράγει έννομα αποτελέσματα. Διότι με βάση τις αρχές του ποινικού δικαίου, ισχύει ο ευμενέστερος νόμος, άρα όσοι είχαν εξωχώριες εταιρείες σε αυτές τις 26 συνεργάσιμες χώρες, στην πραγματικότητα θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστήρια. Αυτό υποδηλώνει και την υποκρισία της κυβέρνησης και έρχεται να εξηγήσει και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συνεδρίαση. Είναι ένας ακόμη λόγος δηλαδή γιατί η ΝΔ αποχωρεί από τη συνεδρίαση. Διότι, η κυβέρνηση, δεν φτάνει που έφερε την αρχική ρύθμιση, στην πραγματικότητα μας εμπαίζει με τις καινούργιες ρυθμίσεις, ενώ η παλιά ρύθμιση εξακολουθεί να παράγει έννομο αποτελέσματα».

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε και τις αντιδράσεις ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τελευταία του Νικήτα Κακλαμάνη, για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη θέση του ως αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δημοκρατικό κόμμα είμαστε και φυσικά ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος, με βάση το καταστατικό, έχει κάνει κάποιες επιλογές».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε: «Και πολιτικά, η ΝΔ που είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς, πρέπει να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος απόψεων σε αυτόν τον χώρο. Με αυτή την ‘έννοια θεωρώ ότι στην ηγετική ομάδα του κόμματος, θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί που να εκφράζουν όλες τις επιμέρους αποχρώσεις, αν θέλετε, των απόψεων της μεγάλης παράταξης που είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Αυτό πιστεύω, και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

Ρήγας: Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Μαξίμου: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ