Ο Θεοδωράκης για τον εκλογικό νόμο: Υπάρχει διάθεση για συζήτηση – ΒΙΝΤΕΟ

Τις θέσεις του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο παρουσίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Θεοδωράκης σημειώσε πως δεν είναι ακόμη γνωστό το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης, οπότε δεν μπορεί να μιλήσει για συγκλίσεις. 

“Δεν υπάρχει σύγκλιση γιατί δεν ξέρω τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης. Υπάρχει όμως η διάθεση να συζητήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά εξερχόμενος από το Μαξίμου.

“Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο μάλλον ήταν εύκολη γιατί το Ποτάμι είναι το μοναδικό κόμμα που έχει παρουσιάσει από τον Δεκέμβριο μια πλήρη πρόταση ενός εκλογικού νόμου.

Τα ανέλυσα στον πρωθυπουργό,  πολλά από αυτά που του είπα τα θεώρησε λογικά, αλλά από την άλλη έχει να υπηρετήσει και μια κομματική πολιτική και θα δούμε τις επόμενες μέρες τις αποφάσεις του. Εμείς είμαστε απόλυτοι σε κάποια πράγματα” τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε, το Ποτάμι λέει “ναι” στο όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, ¨”ναι” σε σπάσιμο περιφερειών, “ναι” στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών αλλά με ένα μικρότερο και πιο λογικό μπόνους και “ναι” στην ψήφο των ομογενών. 

Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε πως είναι ευκαιρία να προσδιορισει αυτή η Βουλή τα άρθρα που θα αλλάξουν στην επόμενη Βουλή.

“Πρέπει να πάμε σε μια αναθεώρηση αλλά να μην μεταβάλλουμε ως κύριο ζήτημα της πολιτικής πραγματικότητας της Ελλάδας την αλλαγή του Συντάγματος. Να το αλλάξουμε το Σύνταγμα αλλά πριν από όλα πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων στα πολύ σημαντικά προβλήματα που έχει σήμερα. Η κουβέντα για το Σύνταγμα πρέπει να είναι  μια παράλληλη κουβέντα και όχι μια μοναδική κουβέντα” κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Το Brexit είτε θα είναι το ξυπνητήρι είτε η αρχή μιας επικίνδυνης πορείας – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συμφωνία αλήθειας

Ο διάλογος Τσίπρα – Λεβέντη μπροστά στις κάμερες για το Brexit – BINTEO

Η συζήτηση του Τσίπρα με τον Θεοδωράκη για το Brexit και το… Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ