Ο Στίγκας και οι… προφήτες του ελληνικού εθνικισμού – Προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από Κασιδιάρη

Τις θέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αφού απέρριψε τις κατηγορίες και τους συκοφαντικούς, όπως υποστήριξε, χαρακτηρισμούς εναντίον του κόμματος του, τάχθηκε κατά του ναζισμού και του φασισμού και υποστήριξε ότι το κόμμα εκφράζει τα ιδεώδη του υγιούς εθνικισμού.

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» είπε επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για να προσθέσει: «Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιων Δραγούμης».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο δημοψήφισμα και στο ζήτημα της Μακεδονίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ για χρέη αναφέροντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ. ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

«Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο υγιής πατριωτισμός. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών των λαών», τόνισε ο Β. Στίγκας.

Τάχθηκε ενάντια στην κοσμοπολίτικη αριστερά και στην παγκοσμιοποιημένη δεξιά, την οποία χαρακτήρισε «φορέα της νέας τάξης πραγμάτων». «Προτεραιότητά μας είναι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Θα επιδιώξουμε λύση των εθνικών ζητημάτων, ενεργή συμμετοχή νέων στις εξελίξεις, ανάδειξη των αρίστων, δημιουργία κράτους δικαίου» επισήμανε ο Β. Στίγκας.

Υποστήριξε το ρόλο της εκκλησίας στην διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, ενάντια στις προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών, τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα και φοροελαφρύνσεις προς τις νέες οικογένειες ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και την εξυγίανση του εθνικού συστήματος υγείας.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διάκρισης των όρων μετανάστης – πρόσφυγας, καλύτερης φύλαξης των συνόρων και προστασίας της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ