Φωτιά στην Εύβοια κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – «Δύσκολο βράδυ» λέει ο αντιδήμαρχος

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου σε αγροτική έκταση στο χωριό Μηλάκι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη Νότια Εύβοια δίπλα στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά είναι σε πλαγιά και η πρόσβαση είναι δύσκολη. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησε και 1 αεροσκάφος. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά Εύβοια

Φωτά Εύβοια Φωτά Εύβοια Φωτά Εύβοια

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, των επίγειων μέσων, με τις φωτογραφίες από το μέτωπο να είναι συγκλονιστικές. Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε στο evima.gr, πως η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα».

Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Εύβοιας, με το μέτωπο να είναι ορατό ακόμα και από τον Κάραβο. Λόγω του ότι οι φλόγες κατευθύνονται σε ορεινό όγκο και δύσβατο, έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση επιχείρησε μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και ένα αεροσκάφος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ