Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ – Η εκλογή, οι δηλώσεις και η επόμενη ημέρα

 

Μετά από τρεις μήνες εσωκομματικού αγώνα, η Νέα Δημοκρατία έχει νέο πρόεδρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 8ος εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία του κόμματος, καταγράφοντας μια καθαρή νίκη σε όλα τα σημεία απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων ο κ. Μητσοτάκης παίρνει το 51,6% έναντι 48,4% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει στα γραφεία του κόμματος η παράδοση – παραλαβή από τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη και στη συνέχεια θα έχει την πρώτη συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες.

Η πολιτική μάχη που αποφάσισε να δώσει, αποφεύγοντας τις ευθείες αντιπαραθέσεις με τους συνυποψήφιους του, παρουσιάζοντας από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τη ΝΔ, όσο και για τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν το «κλειδί» για την τελική του επικράτηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την αντιπολιτευτική γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, παράλληλα θα ορίσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ θα προτείνει και το νέο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στο ίδιο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική.

Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude», ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Διετέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.   Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. 

Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη ΝΔ στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε μια οικογενειακή φωτογραφία στο γραφείο του στη Χαλκοκονδύλη για την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί του πόζαραν η σύζυγος του Μαρέβα και τα τρία παιδιά του.

 

Η δήλωση του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα ο Μεϊμαράκης

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη”, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το γραφείο του στη Χαλκοκονδύλη και συνέχισε “Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.

«Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση, ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της παράταξης.

Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.

Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών.  Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν τη χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και ο κ.Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ”

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαμογελαστός με τον Κυριάκο – ΦΩΤΟ

 

Λίγο πριν κάνει την πρώτη του δήλωση ως ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πατέρα του, Κωνσταντίνο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλεξία Μπακογιάννη:

 

“Από την επίσκεψη σήμερα το βράδυ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη φράση “Συγχαρητήρια και Πρωθυπουργός!”.”

Το χρονικό της εκλογής

Στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της ΝΔ οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00, το απόγευμα της Κυριακής, ενώ όπου υπήρξαν ουρές έχει δοθεί εντολή από την ΚΕΦΕ να παραταθεί η εκλογική διαδικασία τουλάχιστον έως τις 19:30 το απόγευμα.

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος. Αυτό ακριβώς και έγινε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Τα επίσημα αποτελέσματα στο 70% των εκλογικών τμημάτων

Τα επίσημα αποτελέσματα στο 70% της Επικράτειας ανακοίνωσε χθες ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

“Μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51% και ο Ευάγγελος Μειμαράκης  49%. Έχει βέβαια ενσωματωθεί μόνο το 50% των εκλογικών τμημάτων του Λεκανοπεδίου” είπε.

Ο κ. Τραγάκης συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και τους χιλιάδες εθελοντές που βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας. Όπως υπογράμμισε, το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σήμερα.

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ βγαίνει πιο δυνατή από αυτή την εκλογική μάχη

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα που έδωσαν», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω, όμως, κυρίως τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Αποδεικνύοντας ότι η ΝΔ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Η ΝΔ βγαίνει μέσα από αυτή την εκλογική μάχη πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο ανανεωμένη».

Πλακιωτάκης: Απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι, μόνο νικητές

“Θέλω να τον χαιρετίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει”, δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Θα σταθώ αρωγός στην προσπάθειά  του για την ανασυγκρότηση της παράταξης έτσι ώστε να καταστήσει ξανά τη ΝΔ μια μεγάλη, σύγχρονη φιλοευρωπαϊκή, εναλλακτική δύναμη για τον τόπο. Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος.  Απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι, μόνο νικητές”, πρόσθεσε.

Τα συγχαρητήρια των πολιτικών στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

 

Το tweet του Τζιτζικώστα για τον νέο πρόεδρο

 

Από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο της ΝΔ ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Μπορεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να βρισκόταν σε εξέλιξη, όμως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε μέσω Twitter συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο, χωρίς να τον κατονομάσει.

 

Αναλυτικά το σχόλιο του:                

 

«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!».

 

Συγχαρητήρια από τον Μεϊμαράκη στον Μητσοτάκη

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στην έκτακτη πολιτική εκπομπή του Real Fm 97,8.

Ο κ. Μεϊμαράκης του ευχήθηκε καλή επιτυχία και να συνεχίσει με δύναμη στο μέλλον.

Με αυτή τη δήλωση έγινε γνωστή η επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

 

Τηλεφώνημα του Καραμανλή στον Μητσοτάκη

Τηλεφώνημα από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη και είπαν ότι θα κανονίσουν να συναντηθούν δια ζώσης.

Τα συγχαρητήρια του Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού”.

Τα συγχαρητήρια της Μπακογιάννη στον αδελφό της

Συγχαρητήρια στον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. ‘Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. ‘Ολοι μαζί θα νικήσουμε” έγραψε στο Facebook.

Ο Άδωνις στον Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια φίλε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. “Συγχαρητήρια φίλε”, έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στον ανεβάζοντας φωτογραφίες από το γραφείο του.

Βουλγαράκης: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο

Ο Γιώργος Βουλγαράκης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Αναλυτικά το σχόλιο του:

«Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αναζήτησης στη ΝΔ. Από αύριο πρέπει να αρχίσει δουλειά. Συγχαρητήρια στο Κυριάκο και καλή επιτυχία. Όλοι μαζί !».

 

Ο Λεβέντης στον Μητσοτάκη: Τώρα είναι η μεγάλη ώρα

«Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης συγχαίρει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

«Όπως επισημαίνει, τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Αν το πράξει θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».

Επικοινωνία Γεννηματά-Μητσοτάκη

Αργά το βράδυ της Κυριακής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Τα συγχαρητήρια του Θεοχαρόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικοινώνησε με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΝΔ και του ευχήθηκε καλή δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έρχονται.

 

Το sms του Θεοδωράκη στον Μητσοτάκη

Με γραπτό μήνυμα συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε στον νέο πρόεδρο της ΝΔ: “Mπράβο σου. Ελπίζω να καταφέρεις να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες”.

 

Οι ΑΝΕΛ για την εκλογή του Μητσοτάκη: Πρόκειται για τα παιχνίδια της μοίρας

Την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Πρόκειται για τα παιχνίδια της μοίρας. Ο κ. Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη βοήθησε τον γιο του να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενεργό συμμετοχή βέβαια σ’ αυτό είχαν και οι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι του σημιτικού μπλοκ που είναι προφανές ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή με τους υβριστές του Κώστα Καραμανλή.

Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα.

Είναι φανερό ότι σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, οι δύο τάσεις συγκρούστηκαν και οι διαθέσεις των ψηφοφόρων διχάστηκαν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τις αρχές τους αποτελούν το μόνο συνεχιστή της πορείας που χάραξε και εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

 

Οι πανηγυρισμοί και οι πρώτες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Πανηγυρισμοί στο “στρατηγείο” του Μητσοτάκη

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς φίλοι, βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόροι κατέφθασαν στο γραφείο του για να τον συγχαρούν για τα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.