Ο Φίλης για τις αλλαγές στην Παιδεία, τον Καμμένο και τον Αρχιεπίσκοπο

Στις αλλαγές στην Παιδεία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Σχετικά με τις αλλαγές στο γυμνάσιο ο κ. Φίλης είπε  πως «δεν είναι παιδαγωγικό 7 ώρες την ημέρα τα παιδιά να είναι στα σχολεία και μάλιστα σε μη λειτουργικά κτίρια, για αυτό μειώνουμε από 35 σε 32 το εβδομαδιαίο ωράριο των σχολείων» και πρόσθεσε : «είναι λάθος να επικεντρώνεται η διδασκαλία γύρω από τις εξετάσεις για αυτό είπαμε όχι τρίμηνο αλλά τετράμηνο, θα δίνονται ωριαία διαγωνίσματα και εργασίες που θα βοηθούν στην αξιολόγηση του παιδιού. Προχωράμε πιλοτικά στην καθιέρωση σε ορισμένα σχολεία της λεγόμενης περιγραφικής αξιολόγησης»

Αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών δήλωσε πως «δεν κόβονται, μένουν δύο ώρες σε κάθε τάξη» ενώ σχετικά με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είπε πως «κόβεται μία ώρα και ότι στην Α’ γυμνασίου αυξάνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας»

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «ουδείς» από το εκπαιδευτικό προσωπικό θα απολυθεί και ότι όλοι θα αξιοποιηθούν.

«Μπορεί να περισσέψουν ώρες για ορισμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίες θα αξιοποιηθούν σε δομές όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία. Το σχολείο δεν φτιάχνεται με βάση τις ώρες των καθηγητών, φτιάχνεται με βάση την ανάγκη των εκπαιδευτικών αντικειμένων»

Ερωτηθείς για τη θέση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τον περιορισμό των ωρών στο μάθημα των αρχαίων και των θρησκευτικών απάντησε «όπως εγώ δεν έχω ψήφο για τα στρατιωτικά προγράμματα που την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το υπουργείο Εθνικής  Άμυνας έτσι και ο κ. Καμμένος δεν έχει ψήφο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα την ευθύνη των οποίων έχει αποκλειστικά το υπουργείο Παιδείας».

Για τις σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ.Φίλης δήλωσε πως έχουν καλές σχέσεις. «Όποτε συναντιόμαστε με τον Μακαριότατο καλά τα λέμε».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής τόνισε πως «είναι προγραμματική δέσμευση της Αριστεράς και της σημερινής κυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Δείτε επίσης:

Ο Φίλης για την Επιτροπή και τις “πριγκίπισσες”: “Αδίστακτη παραπληροφόρηση”

Αντίδραση Καμμένου για τα αρχαία ελληνικά στα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ