NTCC: Στην Αθήνα κορυφαίο συνέδριο του ΝΑΤΟ – Για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ

Τo NATO Training Technology Conference (NTTC) διεξήχθη για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ, με το ΓΕΕΘΑ να αναλαμβάνει τον ρόλο του συνδιοργανωτή, υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation – ACT).

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Τρίτη 12 έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στην Αθήνα το Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ 2023 – NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 με θέμα «Training for a Complex World: Innovation, Resilience and Interoperability».

Το NTTC διεξάγεται σε ετήσια βάση υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation – ACT), και φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός των ΗΠΑ με συνδιοργανωτή το ΓΕΕΘΑ.

Το «παρών» έδωσαν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής και εγχώριας βιομηχανίας.

Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν μια πληθώρα ενημερωτικών συνεδριών, εργαστηρίων και παρουσιάσεων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των πιο πρόσφατων εξελίξεων στην τεχνολογία εκπαίδευσης. Από τις καθηλωτικές προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας έως τις λύσεις που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το συνέδριο παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που στοχεύουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΝΑΤΟ.

Η επιτυχία του NTTC ήταν η ικανότητα να συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με την τεχνογνωσία επαγγελματιών από διαφορετικά υπόβαθρα με κοινό τόπο την βελτίωσης της αποστολής του ΝΑΤΟ και τα βασικά καθήκοντα της Συλλογικής Άμυνας, της Διαχείρισης Κρίσεων και της Συνεργατικής Ασφάλειας.

Η Διάσκεψη Τεχνολογίας Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ το 2023 στην Αθήνα ήταν κατά τους αξιωματούχους στης Συμμαχίας απόλυτα επιτυχημένη, συγκεντρώνοντας πληθώρα ειδικών και ενδιαφερόμενους φορείς για να εξερευνήσουν τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία εκπαίδευσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ