Νίκος Παπαθανάσης: Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο και οι απαντήσεις της Eurobank

Νίκος Παπαθανάσης

«Άνοιξε τα χαρτιά» της σήμερα η Eurobank για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση και το θέμα του δανείου εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση -έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα- έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για δάνειο σχεδόν 2 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» για το οποίο εγγυήθηκε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχει αρνηθεί την εμπλοκή του με την διοίκηση της «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ», ούτε τη χορήγηση του εν λόγω εταιρικού δανείου, τονίζοντας όμως πως έχει αποχωρήσει από αυτή εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

Ο κ. Παπαθανάσης σε δηλώσεις του έχει απαντήσει ότι το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ δεν αφορά σε προσωπικό δάνειό του, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 στο οποίο μπήκε ως εγγυητής.

«Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από τη διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο. Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης» είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι το 50% διαμερίσματος έγινε γονική παροχή στα τρία παιδιά του το 2010.

«Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά» υποστήριξε.

Η Eurobank λοιπόν από την πλευρά της με επίσημη ανακοίνωση έδωσε απαντήσεις στα δημοσιεύματα που αφορούν στη δανειακή σύμβαση και τα οποία προκάλεσαν και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ερωτήματα έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αναπληρωτή υπουργό

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες ανακοινώσεις θέτοντας ερωτήματα για την υπόθεση ζητώντας ταυτόχρονα απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι:

Τι αναφέρει η Τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου

Η Τράπεζα έδωσε τις απαντήσεις της με επίσημη ανακοίνωση στην οποία και αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε δανειακή σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και της Eurobank, σημειώνονται τα εξής:

Συγκεκριμένα:

 

 

Exit mobile version