Νίκος Χαρδαλιάς: Τέλος η άσκοπη ταλαιπωρία των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που απαλλάσσει τα στελέχη των ΕΔ από την ταλαιπωρία στις υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών φέρνουν το τέλος στην άσκοπη ταλαιπωρία των στελεχών και των λοιπών δικαιούχων που υφίσταντο για την παραλαβή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργούνται στα μικροβιολογικά – βιοπαθολογικά εργαστήρια των Υγειονομικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής των αποτελεσμάτων με υβριδικό τρόπο (αυτοματοποιημένα και μη, αναλόγως υφιστάμενης δυνατότητας των Μονάδων) και έχουν εξασφαλιστεί ήδη οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας στο σύνολό της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η εν λόγω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι:

– Εξασφαλίζει την άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων για την έγκαιρη αξιοποίηση τους από τους ενδιαφερόμενους.

– Παρέλκει η εκ νέου μετάβαση των εξεταζόμενων στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για τη λήψη των απαντήσεων – αποτελεσμάτων, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος του επαγγελματικού ή προσωπικού τους χρόνου, ενώ παράλληλα προκαλεί συνωστισμό στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, μεσούσης της τρέχουσας υγειονομικής συγκυρίας.

– Μειώνει το λειτουργικό κόστος των υγειονομικών δομών.

– Διευκολύνει την ψηφιακή αρχειοθέτηση και τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου υγειονομικών εξετάσεων των δικαιούχων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο καθορισμός της υγειονομικής πολιτικής στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνει για την έναρξη της νέας αυτής διαδικασίας:

«Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η βούληση για πρόοδο και εξέλιξη είναι συνεχής, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον κυριότερο πολλαπλασιαστή ισχύος μας, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ