Νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη Κασσελάκη – Μηνύματα ενότητας για την επόμενη ημέρα

Η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την έντονη πόλωση που κορυφώθηκε τα τελευταία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το τέλος ενός ιστορικού κύκλου για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμανε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, τον περασμένο Ιούνιο, μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές, γεγονός που εκκίνησε τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 56,69%, Αχτσιόγλου 43,31% με καταγεγραμμένο το 75%

Τρεις μήνες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, και περνάει σε μία νέα εποχή, στην οποία το μεγάλο ζητούμενο θα είναι η ενότητα του κόμματος, με δεδομένο ότι προεκλογικά η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο «μονομάχων», αλλά και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τους υποστήριζαν χτύπησε «κόκκινο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατέθεσε τελευταίος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο και να εκτοξεύσει τα ποσοστά δημοτικότητάς του, κόβοντας πρώτος το «νήμα» στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, την περασμένη Κυριακή (17/9), με ποσοστό 45,47%. Με «όπλο» τα social media και τις επικοινωνιακές του ικανότητες, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να επικρατήσει και σήμερα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καρέ καρέ η ψήφος των δύο «μονομάχων» – Μηνύματα ενότητας έστειλαν Αχτσιόγλου και Κασσελάκης

Πριν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, η κ. Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον κ. Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του, το βράδυ της Κυριακής (24/9). Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δρόσος ανακοίνωσε ότι με καταγεγραμμένο το 75% των ψήφων, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 56.461 ψήφους (ποσοστό 56,69%), ενώ η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε 43.139 ψήφους (ποσοστό 43,31%).

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9), ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Στέφανος Κασσελάκης: Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – «Το φως κέρδισε, δεν θα σας προδώσω ποτέ»

Οι πρώτες δηλώσεις Κασσελάκη: «Το φως κέρδισε, δεν θα σας προδώσω ποτέ»

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, ο κ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι προσβλέπει πραγματικά, την επόμενη μέρα, στη συνεργασία με την Έφη Αχτσιόγλου, «ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο».

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, «από αύριο θα σχεδιάσω το πρώτο μου ταξίδι, που θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο».

«Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», ανέφερε αρχικά ο νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έφτασε με μηχανή στα γραφεία του κόμματος. «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα γίνεται συνολικά το μέλλον μας», πρόσθεσε, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, επευφημιών και συνθημάτων από τους φίλους του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία, στην Κουμουνδούρου, και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο, αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία, οι οποίοι όπως είπε «έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μία ακόμη μεγάλη δυσκολία μπροστά τους. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στον πλευρό τους».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «μερικά ευχαριστώ». Πρώτα στα 150.000 μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, περίμεναν στις ουρές και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδώ και θα κερδίσει. Η ομιλία του διακόπηκε από τον κόσμο που φώναζε «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» για να τους απαντήσει «μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία».

Τα συνθήματα συνεχίστηκαν: «Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή», «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» και «νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας ανέφερε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της καμπάνιας μου, δίχως αυτούς δεν θα ήμασταν εδώ. Επίσης τους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων και των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα». Ευχαρίστησε ξεχωριστά τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής -υπέγραψαν την υποψηφιότητά του -«και μου έδωσαν την ευκαιρία και όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου και επέλεξαν το φως. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατά τους νέους καθηλωμένους».

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά, ο οποίος αναδείχτηκε τέταρτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια δήλωσε δημόσια την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς «την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης» και τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα, από την οποία απηύθυνε την ομιλία του. Εκείνη την ώρα ο κ. Παππάς ήταν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγα λεπτά αργότερα όμως βγήκε, στάθηκε δίπλα του και τον φίλησε.

Το τελευταίο ευχαριστώ, συνέχισε «πηγαίνει στην οικογένεια, στα ξαδέλφια, τους θείους, τα ανίψια, τον αδελφό μου, τον πατέρα μου την μητέρα. Πάνω από όλα στην δική μου οικογένεια -τον Τάιλερ και την Φάρλι, την σκυλίτσα μας-, που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ». Κάλεσε και τον σύντροφό του Τάιλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα και τον οποίο ευχαρίστησε και στα αγγλικά.

Κλείνοντας ανέφερε: «Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Τόνισε, επίσης, ότι επικοινώνησε με την Έφη Αχτσιόγλου «η οποία με συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία. Από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό αγώνα που κατέβαλε και της είπα ότι την εκτιμώ πάρα πολύ και ότι προσβλέπω πραγματικά την επόμενη μέρα στη συνεργασία της ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο».

Με υψωμένη γροθιά η Έφη Αχτσιόγλου: «Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας για μαχητική αντιπολίτευση»

Ενωτικό ήταν και το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία έφτασε στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Κατά την άφιξή της στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου έγινε δεκτή από μέλη της Νεολαίας και υποστηρικτές της, με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Η Έφη Αχτσιόγλου με υψωμένη τη γροθιά προς το πλήθος που την αποθέωνε, παρά την ήττα της, έκανε τις πρώτες δηλώσεις της:  «Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών, για να δώσει τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Τηλεφώνησα στον κ. Κασσελάκη και τον συνεχάρην για την επιτυχία του».

«Του εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας. Να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους αυτού του τόπου, που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση». Ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας πως «η διαρκής παρουσία τους δίπλα μου ήταν για μένα μια ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία».

Επιπλέον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της- «η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο πλευρό του». «Θέλω να ευχαριστήσω και το μικρούλη μου γιο που, παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας», είπε η κ. Αχτσιόγλου συγκινημένη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε γνωστό ότι ο  Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στους δύο υποψηφίους, τον νικητή της αναμέτρησης και νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Τσίπρας τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε το απόγευμα της Κυριακής για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε μήνυμα για τους «μεγάλους αγώνες» που έρχονται. «Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση Τσακαλώτου μετά τη νίκη Κασσελάκη: Η Αριστερά είναι εδώ – Είναι μαθημένη στα δύσκολα

Την πρώτη ανάρτησή του έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», έγραψε ο κ. Τσακαλώτος, ο  οποίος δεν συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη του στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε εκφράσει τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη.

Οι πανηγυρισμοί στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη νίκη

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με το επιτελείο του, βρίσκονταν εκείνη την ώρα και τα στελέχη του κόμματος που τον στήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης. Ένα από αυτά ήταν και η Ελένη Αυλωνίτου, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram βίντεο και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς για τη νίκη του κ. Κασσελάκη.

Στο βίντεο φαίνεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγκαλιάζει τους συνεργάτες του, ενώ αυτοί φώναζαν με ενθουσιασμό: «Προ, προ, πρόεδρε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ