Νέα δημοσκόπηση-θρίλερ από την Metron Analysis

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»), από 9,1% την Δευτέρα.

Στην Εκτίμηση Ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων συγκεντρώνουν ο  ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

 

Στην «παράσταση νίκης» για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής: το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 28% η Νέα Δημοκρατία.

 

 

Από τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης πριν απο τις κάλπες, προκύπτει 9κομματική Βουλή. Στην εκτίμηση για την κατανομή των εδρών, η Metron Analysis “δίνει” 132 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ (με το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα), 80 έδρες στην Νέα Δημοκρατία, 18 έδρες στην Χρυσή Αυγή, απο 15 έδρες σε ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Το Ποτάμι, 9 έδρες στην Λαϊκή Ενότητα και από 8 έδρες για την Ένωση Κεντρώων και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

 

Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος για την Πρωθυπουργία κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας απο το 32% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απο το 24% των ερωτηθέντων.

 

 

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

 

 

 Διαβάστε επίσης

 Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τα ποσοστά όλων των κομμάτων

Exit mobile version