Νέα δημοσκόπηση: H διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η άποψη των πολιτών για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας την πρόθεση ψήφου, αλλά και την άποψη των πολιτών για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-11 Μαΐου, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 μονάδες. Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

δημοσκόπηση pulse

 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

δημοσκόπηση pulse

Σε ερώτημα σχετικά με το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, το 46% απάντησε το 2023, το 41% εντός του 2022 και το 13% “ΔΞ/ΔΑ”. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, εκείνοι που θέλουν άμεσα εκλογές είναι κυρίως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκόπηση pulse

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στη δημοτικότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 39%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά “κανένας από τους δύο” και το 3% “ΔΞ/ΔΑ”.

δημοσκόπηση pulse5

Σχετικά με τις κυρώσεις και τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το 44% θεωρεί ότι είναι “προς λανθασμένη κατεύθυνση”, το 31% “προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα”, το 12% “προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά”, ενώ το 13% απαντά “ΔΓ/ΔΑ”.

δημοσκόπηση pulse

δημοσκόπηση

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ