Μουτζούρης: Το ομοφοβικό σχόλιο για τον Κασσελάκη και η διευκρινιστική ανάρτηση – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο ομοφοβικό σχόλιο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αυτή την φορά από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Υπενθυμίζεται ότι χθες προκλήθηκε σάλος από χυδαίο σχόλιο που έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγεται ο κ. Μουτζούρης να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «οπισθογεμή», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα της Λέσβου.

Ο ίδιος πάντως, σε ανάρτηση που έκανε στα social media στη συνέχεια, κάνει λόγο για «χιουμοριστική συζήτηση», η οποία «κατεγράφη παρανόμως» και «διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους», ενώ αναφέρει πως «ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έσπευσε να απαντήσει στον Κώστα Μουτζούρη, διαμηνύοντας ότι «η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση».

Το βίντεο με το ομοφοβικό σχόλιο Μουτζούρη

Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κινητά τηλέφωνα και δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα lesvosnews.gr, διακρίνεται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να διασκεδάζει με φίλους και συνεργάτες του, σε ταβέρνα, γιορτάζοντας την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας που απηύθυνε, ακούγεται κάποιος να αποκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα», ενώ ο κ. Μουτζούρης απαντά, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «οπισθογεμή». Παριστάμενοι, μάλιστα, ξέσπασαν σε γέλια.

Δείτε το βίντεο:

Η ανάρτηση Μουτζούρη

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε διευκρινιστική ανάρτηση στα social media, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν».

Αναλυτικά, έγραψε τα εξής:

«Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη: Να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δημοσίευσε το επίμαχο βίντεο με την δήλωση του Κώστα Μουτζούρη, σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα- Μουτζούρης της Ευρώπης» και καλώντας τους προοδευτικούς Έλληνες «να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα».

Αναλυτικά, ο κ. Κασσελάκης γράφει τα εξής:

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι. Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ