Μιχελάκης: Ο Καραμανλής δεν τοποθετήθηκε δημόσια

“Εγώ δεν άκουσα τον κ. Καραμανλή να βγαίνει δημόσια και να τοποθετείται” δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Κώστας Καραμανλής στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ωστόσο, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, ότι το σημαντικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι να ξεχαστούν οι αντιπαραθέσεις και να γίνει μια νέα αρχή.

Παράλληλα, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη και επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να δώσει το στίγμα του στο κόμμα, που, όπως επισήμανε, πρέπει να βασίζεται στις αρχές που έβαλε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Επίσης σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις επαναληπτικές δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς ο κ. Μιχελάκης διακρίνει πολιτικές ταυτίσεις μεταξύ τους.

“Υπήρχε μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο υποψηφίων και αυτή ήταν η κοινή τοποθέτηση της ΝΔ πολιτικά, η στόχευσή της στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν υπήρχαν διαφορές γιατί οι άλλοι δύο υποψήφιοι, μιντιακά όπως το τοποθετούσαν, ήταν λίγο πιο προς τα δεξιά και όχι προς την κεντροδεξιά” είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, σε ερώτηση αν εκτιμά ότι μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού θα υπάρξει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης απέκλεισε κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ενδέχεται να τη στηρίξουν στο Κοινοβούλιο και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από τους ΑΝ.ΕΛ.

“Μπορεί να αλλάξει η κοινοβουλευτική στήριξη αυτής της κυβέρνησης και να δημιουργηθεί κάποια καινούργια. Μπορεί να δούμε αυτό το φλερτ που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με το κόμμα του κ. Λεβέντη, την Ένωση Κεντρώων. Και να δούμε τι στάση θα κρατήσουν Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη” κατέληξε.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στις 12 η τελετή παραλαβής στη Νέα Δημοκρατία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ