Μητσοτάκης: Τι είπε για τα λάθη που έχει κάνει

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ ρωτήθηκε σχετικά με το ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο του λάθος στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, και τι έκανε για να το διορθώσει.

“Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει, όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω δημόσια. Θα αναφερθώ σε δύο ενδεικτικά που μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα πριν.  Το ίδιο είπα και για τις πυρκαγιές.

Ουδείς αλάθητος. Οι μόνοι που δεν κάνουν λάθη είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Να μαθαίνουμε από τα λάθη

“Το θέμα είναι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η διαδικασία που μας οδήγησε σε μια λάθος επιλογή και να φροντίζουμε να τη διορθώνουμε;

Αυτό που ζητώ πρωτίστως από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη των προσδοκιών ψηλά και να κοιτάμε πώς μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. Έτσι πορεύτηκα, αυτό μαθαίνω στα παιδιά μου και αυτή είναι η απαίτηση που έχω από τους συνεργάτες μου” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Και άλλα λάθη θα γίνουν, προφανώς. Το ζητούμενο είναι πάντα να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας που μας περιχαρακώνει ενδεχομένως στην ασφάλεια κάποιων δημοσκοπήσεων και να καταλάβουμε πραγματικά αν κάπου υπάρχει πρόβλημα, αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Κι αν υπάρχουν φορές που λέμε ότι “εδώ αναλαμβάνουμε πολιτικό κόστος γιατί κάνουμε κάτι που είναι δύσκολο”, να το αναλάβουμε με θάρρος. Γιατί υπάρχουν δύο είδη κόστους για μια κυβέρνηση.

Υπάρχει το κόστος όταν γίνεται ένα λάθος, το οποίο πρέπει να το διορθώσει κανείς, και υπάρχει το κόστος όταν κάνεις το σωστό, το οποίο απλά δεν είναι δημοφιλές. Στο δεύτερο πρέπει να επιμείνεις και να εξηγήσεις γιατί αυτό που πιστεύεις είναι το σωστό” συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ