Μητσοτάκης στην Οδησσό: Συγκίνηση κατά την επίσκεψη σε κτίριο που βομβαρδίστηκε -ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, στην χώρα, μετέβη, μεταξύ άλλων περιοχών, στο οικιστικό συγκρότημα που επλήγη πριν από λίγες μέρες με συνέπεια τον θάνατο 12 αμάχων, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών, στην Οδησσό. Εκεί, κατέθεσαν ανθοδέσμες στο μνημείο προς τιμήν των θυμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λύγισε όταν είδε το βουνό από παιδικά παιχνίδια και τα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Η πολυκατοικία έστεκε λαβωμένη από τα ρωσικά drones και εκατοντάδες άμαχοι συγκεντρώθηκαν εκεί για να συνομιλήσουν με τους δυο ηγέτες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήγησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το τι είχε συμβεί στην πολυκατοικία αλλά απευθύνθηκε και στους πολίτες που παρευρέθηκαν στο σημείο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε:

«Μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τιμήσαμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 2 Μαρτίου από το χτύπημα ρωσικού σαχίντ σε κτίριο κατοικιών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ήταν 12 άνθρωποι νεκροί,  μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά. Ο Μαρκ που ήταν τριών ετών. Ο Τιμόφει που ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Η Ελισαμπέτα που δεν ήταν καν ενός έτους και πέθανε μαζί με τη μητέρα της. Η Σέρχιι και ο Ζλάτα που ήταν εννέα και οκτώ ετών. Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους εκείνων που σκοτώθηκαν σε αυτή τη βάναυση ρωσική επίθεση.

Μιλήσαμε με τους κατοίκους του κατεστραμμένου εννιαόροφου κτιρίου αλλά και των γειτονικών. Είναι σημαντικό να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους. Σίγουρα θα βοηθήσουν όλοι σε αυτό. Όλοι θα λάβουν αποζημίωση για κατεστραμμένες κατοικίες.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στο σημείο του χτυπήματος έκαναν το καθήκον τους, βοήθησαν, πάλεψαν για τη ζωή των ανθρώπων μας. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες. Γρήγορη ανάρρωση σε όλα τα θύματα.

Ευχαριστούμε όλους όσους νοιάζονται για το λαό μας και το κράτος!».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ