Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πόσες άλλες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με αυτόν τον νέο ποινικό κώδικα; – Τι είπε για το Μάτι

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών». Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έστησε το δικό του «καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού» και ότι δεν ζήτησε μία συγγνώμη «απ’ αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια».

Μητσοτάκης: Καμία αλλαγή δεν μπορεί να εμποδίζει την αποστολή κρίσιμων βραχιόνων όπως η ΕΥΠ ή η αντιτρομοκρατική – Οι τομές του νομοσχεδίου

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι «ευρύ», γεγονός που είναι «σημαντικό για να χωρέσει στο κλειστό περιβάλλον των τοξικών φημών που το συνοδεύουν».

«Όλες οι χώρες αμύνονται στον διεθνή πληθωρισμό. Κάποιοι στην Ελλάδα κατασκευάζουν τον δικό τους πληθωρισμό από αλλεπάλληλες λίστες παρακολουθήσεων. Αυτό το εβδομαδιαίο σίριαλ της αθλιότητας χωρίς ποτέ να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που κατηγορείται, όχι αυτός που κατηγορεί. Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis» είπε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό σας έφταιγε όταν κάνατε κρουαζιέρα»

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν είχατε ποτέ τα κότσια κ. Τσίπρα να ζητήσετε μία συγγνώμη απ’ αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια. Φτάσανε να ισχυριστούν τα φιλικά σας μέσα ότι στο Μάτι σώθηκε η γυναίκα και τα παιδιά του Κ. Πιερρακάκη με το predator και αυτό σας έφταιγε όταν κάνατε κρουαζιέρα»… «Ισχυρισμοί χωρίς την παραμικρή απόδειξη και εκτοξεύονται σε μια περίοδο που η Πολιτεία και οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως «όταν όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, επιδοτήσεις, εσείς στήνετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Τελευταία εμπλέκετε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου, το τελευταίο σκαλί της αθλιότητας. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το εθνικό καθήκον. Δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέμα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχθούμε μαθήματα απ’ αυτούς που διαφώνησαν με όλες τις αμυντικές συμφωνίες, από αυτούς που είπαν όχι στα νέα Rafale και στις φρεγάτες μας. Η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της και θα βγάλει άκρη στο σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης τώρα σκέφτεται πως θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών. Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαιότητα της χώρας επιμένω είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια».

«Έστελνε αιτήματα ο κ. Ρουμπάτης, τον βγάλαμε τον δεύτερο εισαγγελέα»

Απευθυνόμενος εκ νέου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε «γιατί επιμένετε να συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά;». «Ποιες άλλες παρακολουθήσεις έγιναν επί των ημερών σας πέραν του κ. Πιτσιόρλα; Ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016; Μήπως χρησιμοποιήθηκε για την υπονόμευση τηλεφώνων των πολιτικών σας αντιπάλων; Γιατί αλλάξατε το 2018 το νόμο και αφαιρέσατε τον δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ; Και έχετε και μια ωραία αιτιολογική έκθεση από το 2018 και γράφατε ‘σχετιζόμενο με την εθνική ασφάλεια είναι άκρως απόρρητο’. Δεν θα διαβάσω τοποθέτηση στελέχους της ΝΔ. Θα σας πω τι λέει ο κ. Αλιβιζάτος γιατί το κάνατε. ‘Υπήρχε και ο εισαγγελέας που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπήρχε τότε ένας εισαγγελέας που αρνείτο τα αιτήματα που του έστελνε ο κ. Ρουμπάτης’. Διαβάστε το. Και εσείς κ. Κατρίνη» είπε.

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Καταλάβαμε, έστελνε αιτήματα ο κ. Ρουμπάτης, τον βγάλαμε τον δεύτερο εισαγγελέα. Και εσείς μας κουνάτε το δάκτυλο και οργίζεστε τώρα. Ίσως η νευρικότητά σας προκαταλαμβάνει την επόμενη ερώτησή μου. Έρχομαι στο πιο κρίσιμο ερώτημα. Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνατε; Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε κ. Τσίπρα για αυτόν τον ποινικό κώδικα. Ευρωεκλογές του 2019, πριν από 15 ημέρες έχετε κάνει ότι ‘από τον Μητσοτάκη δεν υπάρχει μία περίπτωση να χάσω’. Το βράδυ είπατε άκουσα το μήνυμα και οδηγώ τη χώρα σε εθνικές εκλογές. Αλλά κρατήσατε τη Βουλή ανοικτή μία εβδομάδα για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο, τον νέο ποινικό κώδικα. Πόσες άλλες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με αυτόν τον νέο ποινικό κώδικα; Τι άλλο θα βρούμε;».

«Έχετε μία ευκαιρία να πάρετε απόσταση από τον οχετό της λάσπης»

«Τώρα γιατί αρνείστε να τραβήξουμε επιτέλους μία κόκκινη γραμμή με τις χρόνιες αδυναμίες των μυστικών υπηρεσιών βελτιώνοντας το πλαίσιο; Κύριε Τσίπρα έχετε μία ευκαιρία να πάρετε απόσταση από τον οχετό της λάσπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι με το σημερινό νομοσχέδιο δείχνουμε πως μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από το γκρίζο του παρελθόντος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η σύγχρονη Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βαδίσει μπροστά. Το χθες είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης και αν συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ. Τσίπρα είναι ότι της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες εφόσον εντοπιστούν. Το αύριο όμως είναι στα δικά μας χέρια και πιστεύω ότι κανείς δεν έχει άλλοθι να μην ψηφίσει επί της αρχής σήμερα το νέο πλαίσιο προς έγκριση. Το νομοσχέδιο απαντά σε όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν τους τελευταίους μήνες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ