Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στη χώρα

Νέα Υόρκη, του Θανάση Κ.Τσίτσα

«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στη χώρα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε στο Real.gr λίγο πριν αναχωρήσει από την Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης, για τα γεγονότα στην Ειδομένη, την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την πολιτική της στις επενδύσεις, ενώ έκανε ένα απολογισμό του τριήμερου ταξιδιού στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την συμμετοχή του στην παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι δηλώσεις του στο Real.gr έγιναν αμέσως μετά την συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ σε μια κλειστή εκδήλωση του think tank Council on Foreign Affairs.

-Πως σχολιάζετε το νέο θρίλερ με το κλείσιμο της αξιολόγησης;

“Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά πρέπει να κλείσει με τον σωστό τρόπο. Δεν αρκεί να λέμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση. Επαναλαμβάνουμε ότι το μίγμα πολιτικής όπως προτείνετε από την κυβέρνηση, ένα μίγμα υψηλών φόρων χωρίς να δίνεται κανένα ενδιαφέρον στο σκέλος των κρατικών δαπανών, είναι ένα καταστροφικό μίγμα για την ελληνική οικονομία. Διαλύει την μεσαία τάξη και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ᾽ όσα θα λύσει”.

– Αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ενδεχομένως να συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο η ελάφρυνση του χρέους. O κύριος Σόιμπλε δήλωσε ότι «εκείνοι που μιλούν για ελάφρυνση του χρέους, απλά δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα». Πως το σχολιάζετε ;

“Αυτό που έχουμε πει εμείς είναι ότι η ελάφρυνση του χρέους έχει καταστεί απολύτως απαραίτητη ειδικά μετά τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης το περασμένο έτος. Σε καμία περίπτωση η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση στα αναπτυξιακά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μπορούμε να κοιτάμε μόνο τον αριθμητή το χρέους, πρέπει να κοιτάμε και τον παρονομαστή, το ΑΕΠ, και εκεί είναι δυστυχώς που η κυβέρνηση αυτή έχει αποτύχει οικτρά στην προσέλκυση επενδύσεων, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο”.

-Σχετικά με τις επαφές στην Νέα Υόρκη με αφορμή την συμμετοχή σας στην παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου;

“Συμμετείχα σε μια πολύ όμορφη γιορτή της Ομογένειας, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία για ακόμη μια φορά πιστοποιεί τον δυναμισμό και την αγάπη που έχει η Ομογένεια για την μητέρα πατρίδα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρη η νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για την δυνατότητα χορήγησης δικαιώματος ψήφου στους κατοίκους του εξωτερικού στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Εύχομαι πραγματικά όλα τα κόμματα να αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία διότι οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν ένα εξαιρετικά δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού και πολλές φορές βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά από ότι εμείς στην Ελλάδα, που εμπλεκόμαστε με τα πάθη της ελληνικής μικροπολιτικής.

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αρκετούς ενδιαφερόμενους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ ο οποίος είναι μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πάντα ένα ενδιαφέρον για θέματα που έχουν να κάνουν με τον δημόσιο λόγο, εξαιρετικά επιτυχημένος δήμαρχος στη Νέα Υόρκη και κάναμε μια κλειστή συζήτηση στο Council on Foreign Relations για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα”.

– Δώσατε και μια συνέντευξη στο δίκτυο CNN.

“Ναι, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το τι γίνεται στην Ελλάδα, με το προσφυγικό και είχα την ευκαιρία να επαναλάβω την άποψη μου για την αδυναμία αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί αυτήν την στιγμή την κατάσταση στην χώρα.

Δυστυχώς κάθε ημέρα που περνά επιβεβαιώνεται η ανάγκη του αιτήματος να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα. Τα δε πρόσφατα επεισόδια που είδαμε στην Ειδομένη πραγματικά καταδεικνύουν την πλήρη απώλεια ελέγχου της κυβέρνησης σ’ ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Τα δε ευτράπελα που έγιναν με τις ανακοινώσεις των υπουργών που υπονόμευαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στο θέμα της COSCO, χωρίς να υπάρχει ούτε μια παραίτηση και φυσικά ούτε μια αποπομπή, πάλι αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση και δεν έχει καμία διάθεση να εφαρμόσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις”.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

«Δεν περιμένουμε πολλά για το χρέος από την Ουάσιγκτον…»

Kαρατζαφέρης: Ο νόμος και η τάξη ενίοτε δεν επιβάλλονται με γαρδένιες – ΒΙΝΤΕΟ

Το τραγούδι του Κουμουτσάκου για την πορεία των διαπραγματεύσεων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ