Mετωπική για τις παρακολουθήσεις

Mετωπική για τις παρακολουθήσεις

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη της Realnews ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα τόσο του ιδίου όσο και των βουλευτών του κόμματός του.

Η δημοσιοποίηση του πρωτοσέλιδου της Realnews στο διαδίκτυο το μεσημέρι του Σαββάτου, σήμανε συναγερμό τόσο στην Κουμουνδούρου, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κατεχάκη, αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες και αποφασίστηκε να μην εκδοθεί ανακοίνωση, αλλά με δηλώσεις βουλευτών και στελεχών να «διαψεύδεται με τρόπο που να… επιβεβαιώνεται» το ρεπορτάζ! Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη, οι δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα κ.ο.κ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σε επαφές του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών, αποφασίστηκε να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είτε να «διαψεύσει» κάτω από την πίεση της κυβέρνησης το δημοσίευμα, είτε -πάλι κάτω από την πίεση της κυβέρνησης- να το επιβεβαιώσει, οπότε θα καλούνταν να καταθέσει στοιχεία κ.ο.κ. Η ανακοίνωση αποφασίστηκε να εκδοθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, κατόπιν εντολής του Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε νέα ανακοίνωση, που καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευα. Υπό αυτό το πρίσμα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτήριζε μεν «ανυπόστατο» το ρεπορτάζ, πλην όμως κατ’ ουσίαν το επιβεβαίωνε!

«Αφού ανοίγει έστω και με αυτό το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για μια ακόμα φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών». «Καλύτερη επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ της Realnews, από την κατάληξη της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η Διεύθυνση της Realnews.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αναφέρθηκε και ο Γιώργος Τράγκας την Παρασκευή στην εκπομπή του στον Realfm 97,8 και μάλιστα, με εκτενείς αναφορές από πηγές και πληροφορίες της Κουμουνδούρου. Ο Γ. Τράγκας αναφέρθηκε στο πώς ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά και ποια στάση τηρούν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάνουν συζητήσεις.

Αιχμές για παρακολουθήσεις είχε αφήσει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας πριν από μερικούς μήνες στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου: «είναι πολύ οχληρό το γεγονός που συμβαίνει με τα κινητά. Είναι προκλητική, κατά την άποψή μου, η παρεμβολή στις επικοινωνίες. Ειδικώς από τότε που το κινητό μου έχει μετατραπεί σε βουλευτικό, είναι ιδιαιτέρως οχληρό αυτό που συμβαίνει».

Στο παρελθόν

Ο Αλ. Τσίπρας είχε, πάντως, αφήσει αιχμές για τηλεφωνικές υποκλοπές και στα μέσα Απριλίου, όταν είχε δημιουργηθεί θέμα με τον υπεύθυνο Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη, που είχε αναφερθεί σε επισκέψεις στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, επισκέψεις που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί. Σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε άτυπη -και τότε- σύσκεψη βουλευτών είχε μάλιστα δημοσιευτεί στην «Αυγή».

Το κινητό του… Τσάβες

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Νοέμβριο του 2012 ο τότε πρόεδρος Τσάβες της Βενεζουέλας, είχε κάνει δώρο στον πρόεδρο και σε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κινητά με λογισμικό αντιπαρακολούθησης.

Απολύτως ακριβές

Η καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία το προπερασμένο Σάββατο και την περασμένη Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του δεν επιδέχεται διάψευσης, όπως ατυχώς επιχείρησε το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου. Έχει επιβεβαιωθεί στη Realnews από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στην Πολιτική Γραμματεία.

Ιδιωτικά βαλιτσάκια

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, στόχευαν και τα όσα υποστήριξε για τέσσερα ιδιωτικά βαλιτσάκια, που κάνουν την ίδια δουλειά με αυτό της ΕΥΠ, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ημερίδα για την ψηφιακή δημοκρατία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ