Μετωπική για την εταιρεία Κασσελάκη: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» – Μαρινάκης: «Μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι θα αποφύγει τις απαντήσεις»

Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την αλλοδαπή εταιρεία του, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τυχόν παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, και συγκεκριμένα εκείνες που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Στέφανος Κασσελάκης: Η αποκάλυψη για την αλλοδαπή εταιρεία, η απάντησή του και τα ερωτήματα

Με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σχόλιο για τα «αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης», με ανάρτησή του στα social media. Η ανάρτηση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Μέσω ανάρτησής του στα social media, o Στέφανος Κασσελάκης έκανε σχόλιο για τα «αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης».

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν.

Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη.

Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου.

Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σε ό,τι με αφορά:

Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας:

Όλα θα αλλάξουν.

Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης να δώσει απαντήσεις αντί να καταφεύγει σε ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, τον κατηγόρησε για “αναπαραγωγή της πιο χυδαίας εκδοχής των fake news” και τον κάλεσε να “δώσει απαντήσεις” αντί να καταφεύγει σε “ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης”.

“Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια” ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε:

“Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος”.

Η έρευνα της Εισαγγελίας

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων για ύπαρξη εταιρείας στην Αμερική που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και μέσω αυτής δόθηκαν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και δώρα των εργαζομένων στα κομματικά μέσα.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τυχόν παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, και συγκεκριμένα εκείνες που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ